Skip to main content

Εβδομάδα πληρωμών αυτή και η επόμενη - Πότε καταβάλλονται επιδόματα, συντάξεις

Καταβολή επιδομάτων 64 εκατ. από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ στη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε - Αρχές της επόμενης εβδομάδας οι συντάξεις.

Τουλάχιστον 64 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν αυτήν την εβδομάδα σε 91.645 δικαιούχους του ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – τ. ΟΑΕΔ), ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα από την επόμενη Τρίτη και έως την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, θα πληρωθούν οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε πάνω από 2,4 εκατ. δικαιούχους.

Αναλυτικά, την τρέχουσα εβδομάδα από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

– 12,9 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 42.414 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

– 16,2 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 630 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για απονομή εφάπαξ.

Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– 12 εκατ. ευρώ σε 30.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

– 20 εκατ. ευρώ σε 17.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

– 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

– 2 εκατ. ευρώ για 200 δικαιούχους για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

Επίσης, από το υπουργείο Εργασίας, αύριο Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί ποσό 205.716 ευρώ σε 401 εργάτες στον κλάδο γουνοποιίας ως αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον μήνα Αύγουστο.

Την ερχόμενη εβδομάδα και για την ακρίβεια την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Οκτωβρίου. Αναλυτικά, και όπως επίσημα ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων, το πρόγραμμα πληρωμής σε πάνω από 2,4 εκατ. συνταξιούχους διαμορφώνεται ως εξής:

– Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

– Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο που ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ) τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.

– Τέλος, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.