Skip to main content

ΕΒΕΘ: Εποικοδομητικό και αναγκαίο το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει εποικοδομητικό και αναγκαίο το πακέτο των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Εποικοδομητικό και αναγκαίο χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το πακέτο των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 85ης ΔΕΘ.

Ειδικότερα, το ΕΒΕΘ επισημαίνει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για μέτρα, όπως η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από 24% σε 22%, η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, οι παρεμβάσεις στο πεδίο του ΦΠΑ, οι φοροελαφρύνσεις σε νοικοκυριά χαμηλών εισοδημάτων, τα κίνητρα για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων, η μείωση στο φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου κ.α.

Στοχευμένα κρίνει και τα κίνητρα για τους νέους και οι παρεμβάσεις για την είσοδο τους στην αγορά εργασίας. Ακόμη,  σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι το πλέγμα των υπό εκτέλεση, αλλά και των σχεδιαζόμενων έργων υποδομής στην περιοχή μας, δημιουργεί ένα κλίμα ευφορίας για την περαιτέρω ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως υποστηρίζει το ΕΒΕΘ, όλες οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες χρειάζεται να γίνουν πράξη το συντομότερο δυνατό και παράλληλα βραχυπρόθεσμα, εάν απαιτηθεί, να εμπλουτιστούν και με άλλα μέτρα ενίσχυσης της αγοράς και των επιχειρήσεων.

Ακόμη επισημαίνει ότι η επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης δημιουργεί ένα θετικό momentum για την ελληνική οικονομία, το οποίο υπαγορεύει καλύτερη πρόσβαση των επιχειρήσεων σε χρηματοδοτήσεις και κίνητρα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας για την ακόμη μεγαλύτερη προσέλκυση ξένων επενδύσεων, οι οποίες βέβαια ήδη δίνουν μία ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας.