Skip to main content

ΕΒΕΘ: Με ρίψη μπογιάς δεν λύνονται τα αιτήματα διαδηλωτών

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ΕΒΕΘ στεγάζεται σε ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα της Θεσσαλονίκης που επιλέχθηκε και φέτος για το Open House.

Τη θλίψη του και την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε η ρίψη μπογιάς και η αναγραφή συνθημάτων χθες στο κτήριο του ΕΒΕΘ εκφράζει με σημερινή του ανακοίνωση το Επιμελητήριο.

Όπως έγινε γνωστό, οι διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της πορείας για την 24ωρη πανελλαδική απεργία, έριξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο κτήριο του ΕΒΕΘ στην οδό Τσιμισκή.

«Η ρίψη μαύρης μπογιάς και η αναγραφή συνθημάτων επάνω στους τοίχους του κτιρίου του ΕΒΕΘ προφανώς δεν συμβάλλουν ούτε κατ΄ ελάχιστον στην επίλυση των αιτημάτων των διαδηλωτών», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΕΒΕΘ στην ανακοίνωση του.

«Πολλώ δε μάλλον που το κτίριο του ΕΒΕΘ αποτελεί ένα διατηρητέο αρχιτεκτονικό κόσμημα της Θεσσαλονίκης, το οποίο για μία ακόμη φορά επιλέχθηκε στο πλαίσιο του Open House, ενός από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής και πραγματοποιήθηκαν σε αυτό περισσότερες από 35 ξεναγήσεις από εθελοντές-ξεναγούς», καταλήγει το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.