Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019
x

ΕΒΕΘ: ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ HELLENIC STEEL

Το Επιμελητήριο αναφέρει πως οι εξελίξεις στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης κάθε άλλο παρά αρμόζουν σε μια σύγχρονη ανταγωνιστική χώρα-μέλος της ΕΕ.

Την υπόθεση της ιδιωτικοποίησης Hellenic Steel παρακολουθεί με θλίψη το ΕΒΕΘ καθώς όπως αναφέρει οι εξελίξεις κάθε άλλο παρά αρμόζουν σε μια σύγχρονη ανταγωνιστική χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αναδεικνύεται εμφατικά για άλλη μια φορά η αβεβαιότητα, που χαρακτηρίζει το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας με την εμφάνιση «σκελετών» από το παρελθόν. Αυτό που επιτυγχάνεται με τέτοιες μεθοδεύσεις είναι να διώχνουμε κάθε πιθανό επενδυτή», σημειώνει σε ανακοίνωσή του. 

Προσθέτει μάλιστα πως «τη στιγμή που η χώρα αναζητά την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη και κάτι τέτοιο απαιτεί πρωτίστως την προσέλκυση πόρων από το εξωτερικό για πραγματοποίηση παραγωγικών επενδύσεων, αντί να αναλωνόμαστε σε γραφειοκρατικές διαδικασίες άνευ ουσίας θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τον κακό μας εαυτό και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα».

Τέλος, το ΕΒΕΘ εκφράζει την ελπίδα του η δικαστική εξουσία να κρίνει όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης και να μην επιτρέψει στη γραφειοκρατία να δυναμιτίσει την επένδυση διώχνοντας πολύτιμα κεφάλαια και θέσεις εργασίας, που αναμφίβολα θα κατευθυνθούν σε άλλη χώρα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ