Skip to main content

ΕΒΕΘ: Παράταση υποβολής αιτήσεων σε επιδοτούμενα σεμινάρια

Τα επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης αφορούν εργαζομένους, με σχέση εξαρτημένης εργασίας (ΙΚΑ), στις επιχειρήσεις - μέλη του ΕΒΕΘ.

Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 η ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής σε επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης που οργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προκήρυξης από τον ΟΑΕΔ του Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ 1-25) έτους 2015.

Τα εν λόγω επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης αφορούν εργαζομένους, με σχέση εξαρτημένης εργασίας (ΙΚΑ), στις επιχειρήσεις - μέλη του ΕΒΕΘ. Χρηματοδοτούνται 100% από τον ΟΑΕΔ και επομένως δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις και τους συμμετέχοντες σε αυτά.

Το κάθε πρόγραμμα διαρκεί 32 ώρες και οι συμμετέχοντες αποζημιώνονται με το ποσό των 160€, εφόσον δεν σημειώσουν καμία απουσία. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τηρείται ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο, ενώ βάσει της εγκυκλίου του προγράμματος, κάθε καταρτιζόμενος μπορεί να πραγματοποιήσει το μέγιστο 6 ωριαίες απουσίες.

Ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής σε μόνο ένα σεμινάριο κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος.

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν μετά την έγκρισή τους από τον ΟΑΕΔ, εκτός ωραρίου εργασίας, σε απογευματινές ώρες (έναρξη στις 17.30 περίπου).
Τα αντικείμενα των προγραμμάτων κατάρτισης είναι:
-Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Word, Excel, Internet)
-Θέματα μηχανογραφημένης λογιστικής και φοροτεχνικών
-Οργάνωση και Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
-Τεχνικές πωλήσεων κι επικοινωνίας - Marketing  
-Βασικές γνώσεις Ιταλικής γλώσσας
-Ιταλικά για προχωρημένους (επίπεδο 2)
-Βασικές γνώσεις Ισπανικής γλώσσας
-Βασικές γνώσεις Κινεζικής γλώσσας
-Βασικές γνώσεις Τουρκικής γλώσσας
-Τουρκικά για προχωρημένους (επίπεδο 2)

Προϋποθέσεις συμμετοχής:
Στο πρόγραμμα εντάσσονται επιχειρήσεις που είναι μέλη του ΕΒΕΘ, επιθυμούν να καταρτίσουν το προσωπικό τους και πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
 -καταβάλλουν στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,24%), για τους εργαζόμενους της επιχείρησης για το έτος 2015.
-απασχολούν  από 1 έως 25 εργαζόμενους.
-δεν έχουν κάνει ούτε πρόκειται να κάνουν χρήση των πόρων του ΛΑΕΚ μέσα από το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ΛΑΕΚ 0,24% για τα έτη 2014, 2015.

Οι δηλώσεις συμμετοχής, οι υπεύθυνες δηλώσεις της επιχείρησης, καθώς και αντίγραφο του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας του κάθε ενδιαφερομένου, πρέπει να κατατεθούν ή σταλούν ταχυδρομικά (courier) στο Τμήμα Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 3ος όροφος) μέχρι την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015.

Για επιπλέον πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΘ, τηλ. 2310 370 181 (Γ. Εμμανουηλίδης) και 2310 370 180 (Αντ. Μπούμπουλας, προϊστάμενος).