Skip to main content

ΕΒΕΘ: Στόχος η αναβάθμιση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας - Τυνησίας

Συνάντηση του Προέδρου του ΕΒΕΘ Ιωάννη Μασούτη και του Α΄Αντιπροέδρου Εμ. Βλαχογιάννη με τον Πρέσβη της Τυνησίας Dr. Lassaad M’hirsi

Η αναβάθμιση των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τυνησίας αποτελούν τον στόχο των επαφών μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και αντίστοιχων φορέων της Τυνησίας, όπως με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Sfax, με το οποίο έχει υπογραφεί συμφωνία αμοιβαίας συνεργασίας το 2001.

Αυτό επισημάνθηκε στη συνάντηση του Προέδρου του ΕΒΕΘ κ. Ιωάννη Μασούτη και του Α΄Αντιπροέδρου κ. Εμ. Βλαχογιάννη με τον Πρέσβη της Τυνησίας Dr. Lassaad M’hirsi, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφτηκε για πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη και το ΕΒΕΘ.

Ο Dr. Lassaad M’hirsi τόνισε πως πρόθεση του Επιμελητηρίου του Sfax είναι να επικαιροποιηθεί το μνημόνιο συνεργασίας με το ΕΒΕΘ και στο πλαίσιο αυτό να υποδεχθούν νέα επιχειρηματική αποστολή από την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το ΕΒΕΘ, πολλά έχουν αλλάξει στην Τυνησία όσον αφορά στο επιχειρηματικό περιβάλλον, από  την υπογραφή της ανωτέρω συμφωνίας, ενώ η οικονομία της χώρας είναι εξωστρεφής και ενδεικτικά εξάγει φωσφορικά λιπάσματα, ελαιόλαδο κα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Γιάννης Μασούτης ευχαρίστησε τον Πρέσβη της Τυνησίας για την επίσκεψή του και τον διαβεβαίωσε για την πρόθεση της διοίκησης του Επιμελητηρίου να βελτιώσει τις ήδη άριστες σχέσεις συνεργασίας ανάμεσα στο ΕΒΕΘ και στο Sfax.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να εντοπιστούν τα προϊόντα κοινού ενδιαφέροντος για τις δύο πλευρές και να ενημερωθούν αντίστοιχα τα μέλη των δύο Επιμελητηρίων.

Ακόμη, ο κ. Μασούτης προέτρεψε τον Πρέσβη της Τυνησίας να συμμετάσχει η Τυνησία στην επικείμενη 83η ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2018, σημειώνοντας την ανοδική πορεία του θεσμού τα τελευταία χρόνια και την πεποίθησή του ότι η φετινή έκθεση θα είναι η καλύτερη όλων των προηγουμένων.

Ο Dr. Lassaad M’hirsi διαβεβαίωσε ότι είναι στο πρόγραμμά του να επισκεφθεί για το σκοπό αυτό τον Πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo.

Καταλήγοντας ο Πρέσβης της Τυνησίας κάλεσε τον κ. Μασούτη να επισκεφτεί το Sfax, αλλά και την Τύνιδα και το αντίστοιχο Επιμελητήριο της.