Skip to main content

ΕΒΕΘ: Ζητά χρηματοδότηση από το επόμενο ΕΣΠΑ για τον Μηχανισμό Διάγνωσης Αναγκών

Επιστολή στον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, έστειλε ο Α' αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ Εμμανουήλ Βλαχογιάννης. Ζητά να έχει διάρκεια ο Μηχανισμός

Τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών της αγοράς εργασίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζητά μεταξύ άλλων με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Το ΕΒΕΘ σημειώνει πως ο Μηχανισμός Διάγνωσης Αναγκών της αγοράς εργασίας θα πρέπει να αναδειχθεί πανευρωπαϊκά ως μια καλή πρακτική, εκτιμώντας ότι η δημιουργία του εν λόγω Μηχανισμού αποτελεί σημαντική ενέργεια, με ουσιαστικό περιεχόμενο.

Η επιστολή, την οποία υπογράφει ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, είναι η ακόλουθη:

"Eκτιμούμε ότι η δημιουργία του εν λόγω Μηχανισμού αποτελεί σημαντική ενέργεια, με ουσιαστικό περιεχόμενο. Είναι δε απαραίτητο να έχει διάρκεια, για να επιτρέψει αποτελεσματικές παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας.

Επιπλέον, θεωρούμε ότι στόχος του εγχειρήματος θα πρέπει να είναι η ανάδειξή του πανευρωπαϊκά ως μια καλή πρακτική. Ωστόσο, προϋπόθεση γι’ αυτό αποτελεί η διασφάλιση της χρηματοδότησης, μέσω της ένταξης της δράσης στο επόμενο ΕΣΠΑ.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας για τη σημαντική πρωτοβουλία της δημιουργίας του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Παραμένουμε, όπως πάντα, στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία”.