Skip to main content

Έβγαλαν τον Εσταυρωμένο έξω από Ναό στη Θεσσαλονίκη-Ουρές πιστών(φωτο)

Δεκάδες πιστοί έσπευσαν να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο, που ετέθη προς προσκύνηση έξω από τον ΙΝ Αγίου Παντελεήμονος στους Αμπελόκηπους

Δεκάδες πιστοί αψήφησαν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού και την απόφαση για κλειστές εκκλησίες τις ημέρες του Πάσχα και έσπευσαν να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο σήμερα Μεγάλη Παρασκευή στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Όπως είναι γνωστό, σήμερα η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου έγιναν κεκλεισμένων των θυρών στους Ιερούς Ναούς. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, πιστοί έσπευσαν έξω από τον ΙΝ Αγ. Παντελεήμονος στο άκουσμα της είδησης ότι ιερείς έβγαλαν έξω από την εκκλησία τον Εσταυρωμένο, ώστε να τον προσκυνήσουν. Μάλιστα, μέσα σε λίγα λεπτά σχηματίστηκαν ουρές δεκάδων μέτρων στο προαύλιο του Ι.Ν. Όπως είπαν στη Voria.gr παρευρισκόμενοι, το εικόνισμα του Εσταυρωμένου βγήκε από τον Ναό για προσκύνημα δύο φορές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έπειτα από κλήσεις-καταγγελίες που έγιναν στην Άμεση Δράση, αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και ζήτησαν να απομακρυνθούν από την εκκλησία τόσοι οι πιστοί, ώστε να αποφευχθούν συνθήκες συνωστισμού, όσο και να επιστρέψει ο Εσταυρωμένος στο εσωτερικό του Ναού. Όντως, η εικόνα επέστρεψε εντός του χώρου του Ι.Ν., ωστόσο δεκάδες πιστοί παρέμειναν και συνέχισαν να περιμένουν σε ουρά, αυτή τη φορά για να προσκυνήσουν τις εικόνες έξω από το μικρό παρεκκλήσι που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο.

Να σημειωθεί ότι αρκετοί πιστοί τηρούσαν αποστάσεις και διέθεταν μέτρα αυτοπροστασίας, όπως μάσκες και γάντια, ενώ κάποιοι είχαν αναλάβει και τον συχνό καθαρισμό των εικόνων του παρεκκλησί με αντισηπτικό.