Skip to main content

Δωρεάν eshop για πέντε επιχειρήσεις του Ευόσμου - Τι πρέπει να κάνετε

Η επιλογή των καταστημάτων θα γίνει με βάση οικονομικά, αλλά και κοινωνικά κριτήρια, έτσι ώστε να επωφεληθούν οι πιο αδύναμες επιχειρήσεις

Την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους επαγγελματίες του Ευόσμου που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού αποφάσισε να δείξει ιδιοκτήτης τοπικής επιχείρησης.

Ο Φώτης Γροντάς, ιδρυτής και CEO της εταιρείας Outstream Laboratory που εδρεύει στον Εύοσμο, αποφάσισε να αναλάβει δωρεάν τη δημιουργία eshop για πέντε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου του Ευόσμου, δίνοντάς τους μια ανάσα στην οικονομική ασφυξία που έχουν προκαλέσει στον εμπορικό κόσμο τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

«Πήραμε αυτήν την πρωτοβουλία γιατί στη διάρκεια της καραντίνας η επιχείρησή μας που κατασκευάζει eshop και κάνει digital marketing έχει ωφεληθεί, αλλά με έναν ασύμμετρο και άσχημο τρόπο. Το να βγάζει μία επιχείρηση κέρδη επειδή υπάρχει απελπισία στις άλλες επιχειρήσεις, δεν είναι μια δουλειά που θα την ήθελα. Το δικό μας το ρητό είναι άλλο καπιταλισμός, άλλο κανιβαλισμός», λέει στη Voria.gr o Φώτης Γροντάς.

Εκτός από το στήσιμο του ηλεκτρονικού καταστήματος η εταιρεία θα αναλάβει και όλη την υποστήριξή του. «Αναλαμβάνουμε την εκπαίδευση των επαγγελματιών στο πώς θα κάνουν μάρκετινγκ, πώς θα γίνονται οι αγορές, τη διασύνδεση με τις τράπεζες, πώς θα παράγουν trends, ό,τι δηλαδή θα κάναμε για έναν οποιοδήποτε πελάτη», αναφέρει ο κ. Γροντάς, τονίζοντας πως τα ηλεκτρονικά καταστήματα αυτά δεν θα υπολείπονται σε τίποτα από οποιοδήποτε άλλο eshop της αγοράς τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και σε αισθητικό.

Πέρα από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η εταιρεία έχει σχεδιάσει δωρεάν το λογότυπο και την ιστοσελίδα του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου, ενώ αυτή τη στιγμή στήνει την ιστοσελίδα των αποφοίτων του ΑΠΘ. «Κι εγώ και όλο το προσωπικό πιστεύουμε βαθιά στην αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη δεν είναι μόνο η εταιρική κοινωνική ευθύνη, που είναι έμμεση διαφήμιση. Άλλωστε, το ρητό μας είναι ότι τη ζωή όσα περισσότερα δίνεις, τόσα περισσότερα παίρνεις», υπογραμμίζει ο κ. Γροντάς.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν το αίτημά τους στο e-mail lab@outstream.gr, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία επιλογής, η οποία, όπως επισημαίνει ο κ. Γροντάς θα γίνει «με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, όπως η ηλικία και η οικογενειακή κατάσταση, γιατί αυτή η πρωτοβουλία έχει στόχο να ωφεληθούν οι πιο αδύναμοι».