Skip to main content

Φόνος 49χρονου στον Εύοσμο: «Ήταν ο μόνος τρόπος να σωθούμε»

Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο γυναικών για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και οπλοφορία-οπλοχρησία

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή πήραν οι δύο γυναίκες που κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν τον 49χρονο ταξιτζή στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ενώ μέχρι τότε θα βρίσκονται υπό κράτηση.

Νωρίτερα, στην 18χρονη κόρη και 45χρονη σύζυγο του 49χρονου ασκήθηκε από την Εισαγγελία ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και οπλοφορία-οπλοχρησία.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος τους, Ιάκωβος Ψωμιάδης, οι δύο γυναίκες φέρονται να δήλωσαν ενώπιον της Εισαγγελίας πως δέχονταν επί χρόνια σεξουαλική και σωματική κακοποίηση από τον άνδρα.

Δείτε - Οικογενειακή τραγωδία στον Εύοσμο: Μάνα και κόρη σκότωσαν τον 49χρονο

Αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο οδηγήθηκαν σε αυτή την πράξη, φέρονται να ισχυρίστηκαν πως πάνω σε μια στιγμή απόγνωσης, έμοιαζε ως ο μοναδικός τρόπος για να σωθούν «από τα δεινά τα οποία έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια».

Ερωτώμενος γιατί δεν στράφηκαν στις αρχές από τη στιγμή που ισχυρίζονται ότι κακοποιούνταν, ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε πως οι γυναίκες τόνισαν ότι αυτό συνέβαινε επί σειρά ετών, ενώ μάλιστα είπε πως η 45χρονη είχε φιλοξενηθεί σε έναν ξενώνα κακοποιημένων γυναικών πριν από πολλά χρόνια. Φέρεται ακόμα να είπε πως έμαθε μόλις πρόσφατα περί κακοποίησης της κόρης της.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος των δύο γυναικών, μόλις η 45χρονη πληροφορήθηκε από την κόρη της ότι κακοποιούνταν και αυτή από τον πατέρα της, «έκαναν αυτή την πράξη εν βρασμώ ψυχής. Δεν ήταν κάτι που το είχαν προαποφασίσει».