Skip to main content

Ευρεία σύσκεψη για την αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας

Ευρεία σύσκεψη για το ζήτημα συγκαλεί ο ΓΓ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών - Τομέα Μακεδονίας & Θράκης

Η περιβαλλοντική υποβάθμιση, που έχει υποστεί διαχρονικά η λίμνη Κορώνεια, εντάθηκε στο τέλος της φετινής θερινής περιόδου, καθώς οι προσπάθειες, που πραγματοποιήθηκαν κατά το παρελθόν για την αναστροφή της κατάστασης, δεν είχαν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Την αναγκαιότητα αποκατάστασης της λίμνης τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνο Αραβώση, ενώ δεσμεύτηκε για την εφαρμογή όλων απαιτούμενων μέτρων, προκειμένου η λίμνη να παραμείνει ζωντανή.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, ο κ. Αραβώσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών - Τομέα Μακεδονίας & Θράκης, συγκαλεί την Τρίτη 1η Οκτωβρίου ευρεία σύσκεψη με θέμα την αποκατάσταση της Λίμνης Κορώνειας.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των αρμόδιων υπουργείων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιστημονικών φορέων, προκειμένου να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων της λίμνης, καταλήγει το ΥΠΕΝ.