Skip to main content

Ευρεία σύσκεψη αύριο στη Θεσσαλονίκη με Καραμανλή και Μενδώνη για το μετρό

Κύριο θέμα ο σταθμός Βενιζέλου και οι αρχαιότητες, αλλά και η πορεία των εργασιών για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος παράδοσης του έργου.

Ευρεία σύσκεψη για το μετρό Θεσσαλονίκης, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου, συγκαλεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στα γραφεία του Μετρό στην παλιά δυτική είσοδο Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Νίκος Ταχιάος κ.ά.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η ενημέρωση και ο συντονισμός της κυβέρνησης, των αρμοδίων και των τοπικών φορέων, ώστε να προχωρήσει πλέον η κατασκευή του έργου απρόσκοπτα και να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα παράδοσης μέχρι το τέλος του 2023.

Προφανώς κύριο θέμα της συζήτησης θα είναι ο σταθμός Βενιζέλου, μετά και το «πράσινο φως» που έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατασκευή του με τη μέθοδο της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιολογικών ευρημάτων. Απόφαση που συνεχίζει να προκαλεί πάντως αντιδράσεις σε όσους προκρίνουν ως μοναδική λύση την κατασκευή του σταθμού με παραμονή των αρχαιοτήτων στο χώρο τους.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στα γραφεία του Μετρό.