Σάββατο 6 Ιουνίου 2020
x

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ(ΦΩΤΟ)

Τα δεδομένα της τελευταίας ανάλυσης προέρχονται από μια συλλογή αξιόπιστων δημοσκοπήσεων που διενήργησαν σχετικοί εθνικοί οργανισμοί

Την τέταρτη και τελευταία συλλογή προβολών για τη σύνθεση της επόμενης (9ης) νομοθετικής περιόδου, με δεδομένα δημοσκοπήσεων που συλλέχθηκαν μέχρι τις 15 Απριλίου, δημοσίευσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εν όψει των Ευρωεκλογών, που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 23 - 26 Μαΐου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το ΕΚ δημοσίευσε τη νέα δέσμη προβολών για το πώς μπορεί να μοιάζει η επόμενη σύνθεσή του με βάση δεδομένα από δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν στα κράτη μέλη της ΕΕ μέχρι τις 15 Απριλίου 2019. Τα δεδομένα αυτά προέρχονται από μια συλλογή αξιόπιστων δημοσκοπήσεων που διενήργησαν σχετικοί εθνικοί οργανισμοί και συνδυάστηκαν από την Kantar Public εκ μέρους του Κοινοβουλίου. Πρόκειται για 43 εθνικές δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν συγκεκριμένα για τις ευρωπαϊκές εκλογές σε 21 χώρες.

Τα δεδομένα της προηγούμενης δέσμης προβολών, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 29 Μαρτίου, έχουν επικαιροποιηθεί και προσαρμοστεί μέσω της συμπερίληψης δεδομένων για το Ηνωμένο Βασίλειο. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται η σύγκριση μεταξύ των διαφορετικών προβολών σε περίπτωση συμμετοχής της χώρας στις εκλογές του Μαΐου, εξηγεί το Ευρωκοινοβούλιο.

Τα κόμματα έχουν ενσωματωθεί σε πολιτικές ομάδες στις οποίες συμμετέχουν ήδη ή με βάση υπάρχοντες δεσμούς με το σχετικό ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα. Όλα τα νέα κόμματα και κινήματα που δεν έχουν εκδηλώσει τις προθέσεις τους κατηγοριοποιήθηκαν ως «άλλα».

Δείτε το σχετικό infographic:

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ