Δευτέρα 6 Απριλίου 2020
x

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: ΤΟ BREXIT ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ

Αν η Βρετανία αλλάξει θέση, προϋπόθεση είναι η συμφωνία των υπολοίπων 27, υπενθυμίζει ο πρόεδρος του Ε/Κ, Αντόνιο Ταγιάνι.

Tο διαζύγιο της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να ακυρωθεί, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε προσχέδιο εγγράφου όπου αναλύεται η θέση του.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το προσχέδιο αυτό σχετικά με το Brexit, το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, σημειώνει επίσης ότι πρέπει να υπάρξουν μεταβατικές διευθετήσεις ώστε να εξομαλυνθεί η διαδικασία του διαζυγίου, αλλά όχι για περισσότερο από τρία χρόνια, καθώς και ότι οι υπηρεσίες της ΕΕ οι οποίες εδρεύουν στο Λονδίνο, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, θα πρέπει να μετακινηθούν.

Το Brexit μπορεί να ακυρωθεί, αλλά προϋπόθεση είναι η συμφωνία των υπολοίπων 27, υπενθυμίζει ο πρόεδρος του Ε/Κ, Αντόνιο Ταγιάνι

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι υπενθύμισε σήμερα ότι η ακύρωση της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προϋπέθετε την πλήρη υποστήριξη των άλλων χωρών μελών.

Η αντιστροφή της διαδικασίας του Brexit είναι εφικτή, αλλά οι κανόνες είναι πολύ σαφείς, ανέφερε ο Ταγιάνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

«Αν η Βρετανία αποφάσιζε να αλλάξει θέση, δεν θα μπορούσε να το κάνει μόνη. Όλα τα κράτη μέλη χρειάζεται να αποφασίσουν από κοινού εάν αυτό είναι εφικτό», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ε/Κ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ