Skip to main content

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Στον τελικό της σφυροβολίας ο Φραντζεσκάκης

«Για να είμαι ειλικρινής, είμαι σε καλή κατάσταση, αλλά είναι και οι υπόλοιποι. Ρεαλιστικά δεν μπορώ να τους κοντράρω», λέει ο Χρήστος Φραντζεσκάκης

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης προκρίθηκε στον τελικό της σφυροβολίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη έστειλε στην πρώτη του προσπάθεια τη σφύρα στα 76,33 μέτρα, επίδοση που ήταν αρκετή για να του δώσει την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος. Ο Φραντζεσκάκης στη συνέχεια έκανε μία άκυρη προσπάθεια, ενώ επέλεξε να μην πραγματοποιήσει την τρίτη του βολή αφού ήταν εντός πρόκρισης.

Ο Φραντζεσκάκης προκρίθηκε στον τελικό με την όγδοη καλύτερη επίδοση. Εκτός τελικού έμεινε ο Μιχάλης Αναστασάκης, ο οποίος κατετάγη 19ος με επίδοση 70,84 μέτρα.

«Έκανα καλή πρώτη βολή. Ήξερα ότι ήταν αρκετή για να με βάλει στη δωδεκάδα. Το πρώτο γκρουπ δεν μπήκε πολύ καλά. Στη δεύτερη βολή προσπάθησε να κάνω ατομικό ρεκόρ, είτε να πιάσω το όριο για τον τελικό. Βιάστηκα και έκανα άκυρη βολή. Το άφησα στην τελευταία βολή να ξεκουραστώ για αύριο», είπε ο Φραντζεσκάκης μετά την πρόκρισή του.

Για την πρόκληση του τελικού, ο Έλληνας ρίπτης σημείωσε: Για να είμαι ειλικρινής, είμαι σε καλή κατάσταση, αλλά είναι και οι υπόλοιποι. Ρεαλιστικά δεν μπορώ να τους κοντράρω. Το μετάλλιο θα παιχτεί στα 80 μέτρα. Θα προσπαθήσω για ένα ατομικό ρεκόρ, μια διάκριση. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο».