Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
x

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναβεβαίωσε όσα είχε επισημάνει στις 2 Οκτωβρίου και κάλεσε την Τουρκία να αντιστρέψει τις «νέες μονομερείς ενέργειες».

Τo Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «επαναβεβαιώνει τα συμπεράσματα της 2ας Οκτωβρίου 2020 και εκφράζει έντονη αποδοκιμασία για τις νέες μονομερείς και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων ερευνητικών δραστηριοτήτων», σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής που μόλις ολοκληρώθηκε.

Όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα, σύμφωνα με το kathimerini.gr: «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τονίζει τη σημασία του καθεστώτος των Βαρωσίων, και επαναλαμβάνει την πλήρη αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και την Κύπρο».

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, επιπλέον, «καλεί την Τουρκία να αντιστρέψει αυτές τις ενέργειες και να εργαστεί για τη μείωση των εντάσεων κατα τρόπο συνεπή και συστηματικό. Θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα, προκειμένου να υπάρξει συνέχεια στα συμπεράσματά του της 2ας Οκτωβρίου 2020.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ