Skip to main content

Αποστολή στον Έβρο: Φόβοι για νέα απόπειρα εισβολής-70 συλλήψεις (vid)

Τι κατάσταση επικρατεί από το απόγευμα στο «μέτωπο» του Έβρου - Ολοένα και αυξάνονται οι αστυνομικές δυνάμεις - Συνδρομή του Στρατού

Συνολικά 70 μετανάστες που επιχείρησαν να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα συνέλαβαν σήμερα αστυνομικές δυνάμεις κατά μήκος του Έβρου.

Ο αριθμός αυτός προστίθεται στις 66 συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν εχθές στην ευρύτερη περιοχή.



Ανά διαστήματα, οι μετανάστες που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά προσπαθούν να κόψουν τους συρμάτινους φράχτες που έχουν τοποθετηθεί στα σύνορα προκειμένου να περάσουν την πύλη εισόδου προς την Ευρώπη.

Άνθρωποι του Τύπου είδαν, μάλιστα, το πρωί του Σαββάτου μετανάστη να κινείται σε ελληνικά εδάφη φέροντας βαριά τραύματα στα χέρια και στα πόδια από τα κοψίματα στην προσπάθειά του να πηδήξει τους φράχτες.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που ολοένα και αυξάνονται, βρίσκονται συνεχώς επί ποδός αποτρέποντας τις ενέργειες των μεταναστών, προχωρώντας και σε ρίψεις κρότου λάμψης. Στο αποτρεπτικό τους έργο συμβάλλουν και δυνάμεις του στρατού.



Αργά το βράδυ του Σαββάτου, οι εκατοντάδες μετανάστες άναψαν φωτιές γύρω από τα πρόχειρα καταλύματα που έχουν στήσει για να ζεσταθούν, την ώρα που οι ελληνικές αρχές αντικαθιστούν τους φράχτες με καινούργιους.



Στο σημείο αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία, ωστόσο αυξημένοι είναι οι φόβοι για νέες επιχειρήσεις των μεταναστών κατά τη διάρκεια της νύχτας.