Skip to main content

Έβρος: Χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για τις ζημιές σε κτήρια από τις πλημμύρες

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις αποστέλλονται με συστημένη επιστολή, έως και τις 16 Ιουνίου, στη διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφορικά με τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια από τις πλημμύρες της 11ης-12ης Ιανουαρίου και της 1ης Φεβρουαρίου σε περιοχές της περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν στην αρμόδια υπηρεσία, εντός τριών μηνών μετά τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. της εν λόγω εκδοθείσας ΚΥΑ, των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Υποδομών, αίτηση για τη διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτήριο.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο δήμος Αλεξανδρούπολης διευκρινίζει ότι το έργο της αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες που έπληξαν τις κοινότητες Άβαντος, Λουτρού, Άνθειας, Καβησού, Πέπλου και Φερών, αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος. Επί του διαδικαστικού, ο ιδιοκτήτης που έχει πληγεί από τις εν λόγω πλημμύρες θα πρέπει να συνοδεύει την αίτηση για τον έλεγχο και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας του ακινήτου του, από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου.   

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις αποστέλλονται με συστημένη επιστολή, έως και τις 16 Ιουνίου 2021, στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, Ναυαρίνου 28, Τ.Κ. 55131, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.