Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020
x

ΕΒΡΟΣ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Μπαρούτι μυρίζει η ατμόσφαιρα στον Έβρο. Τουρκικά στρατιωτικά οχήματα φαίνονται σε βίντεο να συνοδεύουν στη συνοριογραμμή λεωφορεία με μετανάστες.

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στις Καστανιές Έβρου, με τα επεισόδια να μαίνονται και χιλιάδες μετανάστες να βρίσκονται στο σημείο.  Η Τουρκία όχι  μόνο δεν τηρεί την κοινή δήλωση με την ΕΕ, αλλά στέλνει - όπως άλλωστε είχε απειλήσει - και μετανάστες στη χώρα μας βοηθώντας τους, μάλιστα, στις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με το protothema.gr, λίγες ώρες αφότου Σύρος πρόσφυγας αποκάλυψε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν παρέχει λεωφορεία, δωρεάν δηλαδή μετακίνηση, για τους μετανάστες, τουρκικά στρατιωτικά οχήματα - όπως φαίνεται σε βίντεο - συνοδεύουν στη συνοριογραμμή λεωφορεία με μετανάστες.

Το απόγευμα του Σαββάτου η έκρυθμη κατάσταση συνεχίστηκε.

Στις 17.30 μια ομάδα μεταναστών έκοψε τον φράχτη σε κοντινή απόσταση από το φυλάκιο των Καστανεών με σκοπό να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος.

Άμεσα επενέβησαν δύο ελαφρά, τροχοφόρα ανιχνευτικά οχήματα του στρατού (VBL) και οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων με τη βοήθεια της αστυνομίας δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.

Όταν εμφανίστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις από την άλλη πλευρά, όπως θα δείτε στο βίντεο, έπεσαν δακρυγόνα προς το ελληνικό έδαφος

Αυτή τη στιγμή έχει σφραγιστεί το σημείο και επισκευάζεται ο φράκτης.

Τουλάχιστον τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα και άλλες από τη Θεσσαλονίκη μεταφέρονται στον Έβρο για την περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων που βρίσκονται στην ελληνοτουρκική μεθόριο με στόχο το «σφράγισμα» των συνόρων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα σ' εκείνους που μεταβαίνουν στον Εβρο βρίσκονται και αστυνομικοί από τις διμοιρίες που είχαν πάει τις προηγούμενες ημέρες στη Λέσβο και οικειοθελώς διέκοψαν τις άδειές τους δηλώνοντας πρόθυμοι να πάνε στον Έβρο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ