Τετάρτη 27 Μαΐου 2020
x

ΕΒΡΟΣ: ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ Η ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Δύο κρούσματα κορωνοϊού είχαν εντοπιστεί μεταξύ των μεταναστών/προσφύγων στο Παζάρκουλε - Τι λέει ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών

 Την εκκενώση της περιοχής της συνοριακής πύλης Παζάρκουλε στην Αδριανούπολη από πρόσφυγες και μετανάστες επιβεβαίωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό η επιχείρηση εκκένωσης έγινε καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και 5.800 προσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν σε 9 νομούς της Τουρκίας όπου θα παραμείνουν σε κέντρα επανεισδοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αιφνίδια κίνηση της Τουρκίας να εκκενώσει την περιοχή του Παζάρκουλε πιστεύεται ότι έγινε από το φόβο της διασποράς του κορωνοϊού. Δημοσιογραφικές πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν ότι δύο κρούσματα κορωνοϊού είχαν εντοπιστεί μεταξύ των μεταναστών/προσφύγων στο Παζάρκουλε.

Στην ίδια συνέντευξη ο Σουλεϊμάν Σοϊλού άφησε να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να προχωρήσει στην επιβολή νέων μέτρων για τον κορωνοϊό. "Δεν λέω ότι δεν χρειάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας" είπε ο τούρκος υπουργός, ενώ ο πρόεδρος Ερντογάν αναμένεται απόψε να κάνει κάνει διάγγελμα προς το τουρκικό έθνος και μπορεί να εξαγγείλει μερικό lockdown.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ