Skip to main content

Έβρος: Καλύτερη εικόνα η φωτιά στη Λευκίμη - Σηκώθηκαν ξανά τα ενάερια (vid)

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε παρθένο δάσος, που «συνορεύει» και με το μοναδικό σε βιοποικιλότητα δάσος της Δαδιάς - Εκκενώθηκε ο οικισμός της Λευκίμης

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής στη Λευκίμη Έβρου και η οποία είχε σαν συνέπεια να εισηγηθεί η Πυροσβεστική την εκκένωση του οικισμού.

Πλεον, οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, ενώ από το πρωί του Σαββάτου έχουν σηκωθεί ξανά τα εναέρια μέσα (δυο πετζετέλ κι ένα ελικόπτερο) για να ελέγξουν τις ενεργές εστίες και να περιορίσουν το μέτωπο.

Από εδάφους, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 24 οχήματα και 90 πυροσβέστες, όπως επίσης και τέσσερις ομάδες πεζοπόρο τμήμα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε παρθένο δάσος, που «συνορεύει» και με το μοναδικό σε βιοποικιλότητα δάσος της Δαδιάς.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν μεγάλη, αφού όπως είπε στο protothema.gr o αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς η φωτιά είχε πολλές εστίες.

Στη μάχη της κατάσβεσης ρίχθηκε, νωρίτερα, το ρωσικό πυροσβεστικό αεροπλάνο Beriev Be-200. Συνέδραμαν λόγω του δύσβατου του εδάφους στα βόρεια της Λευκίμμης, εκτός του Beriev Be-200 και 2 Πετζετέλ, και ένα αεροπλάνο ΕΡΙΚΣΟΝ που έφτασε από την Θεσσαλονίκη, ενώ το πυροσβεστικό ελικόπτερο από την Αλεξανδρούπολη πραγματοποιούσε συνεχείς και στοχευμένες ρίψεις, σε μια προσπάθεια να ανακοπούν τα μέτωπα.

Νωρίτερα, οι τοπικές αρχές ενημέρωναν ότι όσοι κάτοικοι της Λευκίμης δεν είχαν μέσο για να απομακρυνθούν, υπήρχαν αυτοκίνητα για τη μεταφορά τους στην κεντρική πλατεία του χωριού.