Skip to main content

Έβρος: Με εντολή Ερντογάν τους στέλνουμε Ελλάδα, λέει διακινητής

Το κρεσέντο προκλητικότητας της Τουρκίας επιβεβαιώνεται από μαρτυρία Τούρκου διακινητή ο οποίος παραδέχεται ότι ετοιμάζονται να μεταφέρουν πρόσφυγες

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τις τελευταίες ώρες, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η Τουρκία έχει ανοίξει την κάνουλα και εξαπολύει μετανάστες στην Ευρώπη.

Οι απειλές της Άγκυρας εγείρουν ζωηρό προβληματισμό στην ΕΕ, τη στιγμή που η γειτονική χώρα δέχεται συνεχείς προειδοποιήσεις για την τήρηση της κοινής δήλωσης με την Ένωση για το Μεταναστευτικό.

Το κρεσέντο προκλητικότητας από την τουρκική κυβέρνηση επιβεβαιώνεται από μαρτυρία Τούρκου διακινητή ο οποίος στην ουσία παραδέχεται ότι ετοιμάζονται να μεταφέρουν πρόσφυγες στα νησιά με εντολή Ερντογάν, μεταδίδει το protothema.gr.

Σύμφωνα με τον Alpha, o διακινητής δηλώνει τα εξής: «Οι μετανάστες κατάλαβαν λάθος και πήγαν στη συνοριακή γραμμή. Από εκεί δεν μπόρεσαν να περάσουν. Κατασκευάζουμε φουσκωτά σκάφη και μηχανές, με κόστος 7 - 8 χιλιάδες ευρώ, κερδίζουμε 2.000 ευρώ. Μπαίνουν μέσα 35 άνθρωποι αν και μπορούν να μπουν 45. Από εδώ τους αφήνουμε και πάνε στην Ελλάδα σε 20 - 25 λεπτά».

Οι δηλώσεις αυτές φτάνουν ύστερα από τα αποκαλυπτικά βίντεο που δείχνουν τουρκικά στρατιωτικά οχήματα να συνοδεύουν λεωφορεία με μετανάστες στον Έβρο και μετά την είδηση ότι Τούρκοι μοιράζουν δακρυγόνα σε μετανάστες.