Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020
x

ΕΒΡΟΣ: ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗ ΝΥΧΤΑ-ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ

Οργανωμένες ομάδες μεταναστών πετούσαν πέτρες, δακρυγόνα, πυρακτωμένα ξύλα και σίδερα προς την ελληνική πλευρά - Απετράπη η είσοδος σε 10.000 άτομα

Απειλές ακόμη και ότι θα σκοτώσουν εξαπέλυαν άτομα που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά των ελληνοτουρκικών συνόρων οι οποίοι επί ώρες χθες το απόγευμα και τη νύχτα πετούσαν πέτρες, δακρυγόνα, φλεγόμενα ξύλα και σίδερα προς την ελληνική πλευρά. Όπως μετέδωσε, μάλιστα, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ορισμένοι κρατούσαν μαχαίρια και απειλούσαν ότι όταν θα μπουν στην Ελλάδα θα σκοτώσουν.

Πάνω από 3.000 άτομα υπολογίζεται ότι βρίσκονται στη μεθοριακή διάβαση των Καστανιών του Έβρου, ενώ στους 13.000 υπολογίζει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης όσους βρίσκονται κατά μήκος των 212 χιλιομέτρων της συνοριακής γραμμής.

Περίπου στις 2:00 τα ξημερώματα έγινε μία οργανωμένη μαζική κίνηση από πολυπληθή ομάδα ομάδα νεαρών μεταναστών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από το σημείο που ονομάζεται Δάσος Καστανεών και δεν υπάρχει φράκτης (πολύ κοντά στη μεθοριακή διάβαση).

Το σημείο αυτό βρίσκεται λίγο βορειότερα τη συνοριακή διάβαση Ελλάδας -Τουρκίας όπου είχαν συγκεντρωθεί προηγουμένως. Ωστόσο, η κινητικότητα της ομάδας αυτής έγινε άμεσα αντιληπτή από τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις και η προσπάθεια να περάσουν στο ελληνικό έδαφος αποτράπηκε. Από τις 1.30 τα ξημερώματα η προετοιμασία της κίνησης αυτής είχε εντοπιστεί από τον στρατό και τις αστυνομικές δυνάμεις και υπήρξε ετοιμότητα, αφού τοποθετούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας τεχνητά εμπόδια και πινακίδες. 

Στον 'Εβρο βρίσκονται από το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος και ο Υφυπουργός Αλκ. Στεφανής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ