Skip to main content

Έβρος: Σε δύο εβδομάδες οι οριστικές αποφάσεις για τη δομή μεταναστών Φυλακίου

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στην Επιτροπή Αγώνα κατά τη συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο Ορεστιάδας

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ανακοινωθεί η τελική κυβερνητική απόφαση σχετικά με την επέκταση του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Φυλάκιο του Έβρου, το έργο που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από φορείς και κατοίκους της περιοχής.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κατά τη συνάντηση που είχε στο δημαρχείο Ορεστιάδας με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα, η οποία πραγματοποιήθηκε εν μέσω μαζικής συγκέντρωσης που οργάνωσαν οι κάτοικοι της περιοχής.

«Ο υπουργός άκουσε τα αιτήματα που του καταθέσαμε μαζί με τους πέντε επικεφαλής των παρατάξεων και την Επιτροπή Αγώνα και μας είπε ότι το πολύ μέσα σε δύο εβδομάδες θα ανακοινώσει την τελική απόφαση της κυβέρνησης. Και, όπως είπε, θα λάβει σοβαρά υπόψη αυτά που του είπαμε», είπε στη Voria.gr ο δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Βασίλης Μαυρίδης.

Πάντως, οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην επέκταση της δομής. «Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Θα ενημερώσουμε τα κόμματα της Βουλής και θα δούμε πώς θα οργανώσουμε τις κινητοποιήσεις μας», τόνισε ο δήμαρχος.

Σχολιάζοντας τη μαζική διαδήλωση οργισμένων πολιτών, που μάλιστα ανάγκασε την αστυνομία να φυγαδεύσει άρον άρον τον υπουργό, ο κ. Μαυρίδης τόνισε πως ήταν μία αυθόρμητη αντίδραση του κόσμου που δείχνει την αναγάκτηση των πολιτών για το θέμα, αναφέροντας μάλιστα ότι δεν υπήρχε και χρόνος να οργανωθεί καλά.

Αυτήν την ώρα ο υπουργός έχει προγραμματισμένη συνάντηση για το θέμα με προέδρους θεσμικών φορέων του Έβρου στο ΚΥΤ Φυλακίου, όπου επίσης έχουν συγκεντρωθεί διαδηλωτές, λιγότεροι πάντως από αυτούς που συμμετείχαν στη διαδήλωση στην πλατεία Ορεστιάδας.

Φωτογραφία: e-evros.gr