Skip to main content

Έβρος: Σκηνικό έντασης με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά

Μικτή περίπολος της Frontexμε τη συμμετοχή Γερμανών αστυνομικών δέχθηκε πυροβολισμούς την Κυριακή κοντά στο χωριό Τυχερό από την τουρκική πλευρά.

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στον Έβρο από την τουρκική πλευρά σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN επικαλούμενος τον ανταποκριτή του Spiegel στην Αθήνα Γιώργο Χρηστίδη, τα ξημερώματα της Κυριακής υπήρξε συγκεκριμένο επεισόδιο στον Εβρο όταν σημειώθηκαν πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική.

Στο σημείο εκείνη την ώρα περιπολούσε μικτή περίπολος της Frontex με τη συμμετοχή Γερμανών αστυνομικών. Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του OPEN TV, Παντελής Βαλασόπουλος από το Βερολίνο, φαίνεται να έχουν σημειωθεί και άλλα τέτοια επεισόδια, ενώ υπάρχει και επιστολή του διοικητή της Frontex προς την Κομισιόν στην οποία αναφέρεται ότι οι δυνάμεις στον Εβρο είναι σε αυξημένη επιφυλακή και φορούν όλοι αλεξίσφαιρα.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, το επεισόδιο επιβεβαίωσε στο OPEN και πηγή της Κομισιόν σημειώνοντας ότι «πράγματι υπήρξαν περιστατικά με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά στον αέρα και ότι η έντονη παρουσία των δυνάμεων της Frontex στον Εβρο φαίνεται πως έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στην τουρκική πλευρά».