Skip to main content

Έβρος: Βυθίστηκε βάρκα με μετανάστες - Τέσσερις αγνοούμενοι

Ομάδα 12 ατόμων επιχείρησε να εισέλθει παράνομα στη χώρα από την Τουρκία και η βάρκα τους έσκασε με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να βρεθούν στο νερό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών και προσφύγων, στον ποταμό Έβρο στην περιοχή των Πετράδων Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ομάδα συνολικά 12 ατόμων επιχείρησε, τις πρωινές ώρες, να εισέλθει παράνομα στη χώρα από την Τουρκία, με φουσκωτή βάρκα μέσω του ποταμού Έβρου.

Βάση των μαρτυριών των διασωθέντων, η βάρκα έσκασε με αποτέλεσμα οι 12 επιβαίνοντες σε αυτήν να βρεθούν στο νερό και μόνον οι οκτώ εξ αυτών κατάφεραν να προσεγγίσουν ελληνική νησίδα απ' όπου κάλεσαν σε βοήθεια και διασώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές.

Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι αγνοείται η τύχη άλλων τεσσάρων ατόμων, εκ των οποίων τρεις είναι οι μικρές κόρες Ιρακινού πρόσφυγα, για τον εντοπισμό και τη διάσωση των οποίων διεξάγονται έρευνες από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής.

Ο πατέρας των τριών παιδιών ενημέρωσε αμέσως του αστυνομικούς ότι τα κοριτσάκια έπεσαν στο ποτάμι και μάλιστα επιβιβάστηκε σε φουσκωτό της ΕΛ.ΑΣ. και υπέδειξε το σημείο. Ο πατέρας των παιδιών ήταν μόνος με τα πέντε παιδιά του, καθώς η γυναίκα του δεν ζει, όπως ενημέρωσε ο ίδιος τις ελληνικές αρχές.

Οι έρευνες μέχρι να πέσει το σκοτάδι δεν είχαν αποδώσει για τους αγνοούμενους. Νωρίτερα βρέθηκε η τρυπημένη βάρκα μαζί με τις αποσκευές των προσφύγων.