Skip to main content

Έβρος: Ζευγάρι Γάλλων επιχείρησαν να περάσουν στην Τουρκία με κλεμμένη Πόρσε

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι το όχημα είναι καταχωρημένο από τις Αρχές της Πολωνίας ως κλαπέν - υπεξαιρεθέν - απολεσθέν.

Με μια πολυτελή Πόρσε, αξίας περίπου 140.000 ευρώ, που υπεξαίρεσαν από την Πολωνία, επιχείρησαν να περάσουν στην Τουρκία μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Κήπων Έβρου δύο Γάλλοι υπήκοοι.

Για την υπόθεση συνελήφθη μία 24χρονη αλλά και ένας 24χρονος από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και υπεξαίρεση.

Ειδικότερα, οι δράστες επιβαίνοντας στο πολυτελές αυτοκίνητο μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με αξιωματούχους της FRONTEX προέκυψε ότι το όχημα είναι καταχωρημένο από τις Αρχές της Πολωνίας ως κλαπέν – υπεξαιρεθέν – απολεσθέν.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.