Skip to main content

Εξ αποστάσεως η εξεταστική Ιουνίου στο ΑΠΘ - Οι 3 τρόποι διεξαγωγής

Η μόνη εξαίρεση θα είναι εξετάσεις που δεν μπορούν να διεξαχθούν ηλεκτρονικά, όπως τα κλινικά εργαστήρια της Σχολής Ιατρικής.

Εξ αποστάσεως θα διεξαχθεί στο μεγαλύτερο μέρος της η εξεταστική του Ιουνίου στο ΑΠΘ εξαιτίας των μέτρων που έχει επιβάλλει ο κορωνοϊός.

Όπως δήλωσε στους φοιτητές που συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Πρυτανεία ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών και φοιτητικής μέριμνας στο ΑΠΘ, Δημήτριος Κωβαίος, η ηλεκτρονική διεξαγωγή των εξετάσεων θα γίνει με τρεις τρόπους: προφορική εξέταση σε μικρές ομάδες κυρίως για μαθήματα που τα παρακολουθούν μέχρι 100 φοιτητές, με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και τρίτον με εργασίες και λύση ασκήσεων που πρέπει να δοθούν πίσω σε συγκεκριμένο διάστημα.



Η μόνη εξαίρεση θα είναι εξετάσεις που δεν μπορούν να διεξαχθούν ηλεκτρονικά, όπως τα κλινικά εργαστήρια της Σχολής Ιατρικής.

«Η εύκολη λύση θα ήταν να μην κάνουμε τίποτα. Η δύσκολη λύση είναι αυτή που ακολουθούμε και το κάνουμε πράγματι με αίσθημα ευθύνης και προς τους φοιτητές μας, και προς την ελληνική οικογένεια, και προς την κοινωνία και τελικά προς την πατρίδα», τόνισε ο αντιπρύτανης.

Όπως είπε ο ίδιος, το μεγάλο πρόβλημα είναι αν θα αντέξουν οι πλατφόρμες την ταυτόχρονη χρήση τους από έναν μεγάλο αριθμό χρηστών. «Αυτή τη στιγμή καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια και από τους ανθρώπους του κέντρου ηλεκτρονικής διακυβέρνησης έχουμε τη διαβεβαίωση ότι θα το πετύχουμε», υπογράμμισε.

Ο κ. Κωβαίος τόνισε πως τα συγγράμματα θα δοθούν στους φοιτητές το αργότερο μέχρι τις 10 Ιουνίου ενώ δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει μέριμνα για φοιτητές που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Η εξεταστική θα ξεκινήσει  στις 17 Ιουνίου.