Skip to main content

Εξαδάχτυλος: Μετά τις 5 Ιανουαρίου οι αποφάσεις για σχολεία, εμπόριο, εστίαση

Ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ τόνισε πως «περιμένουμε να δούμε την απόδοση των μέτρων την περίοδο των εορτών. Θα έχουμε εικόνα από τις 5 Ιανουαρίου».

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα στοιχεία για να ληφθεί απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων. Δεν έχουμε την εικόνα που θα μας επιτρέπει να κάνουμε αυτή την κίνηση με ασφάλεια. Το ίδιο ισχύει για το λιανεμπόριο και την εστίαση» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, στο Radio North 98, την ώρα ήταν σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη των ειδικών με την αρμόδια υπουργό Νίκη Κεραμέως, με θέμα την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Όπως εξήγησε «Περιμένουμε να δούμε την απόδοση των μέτρων την περίοδο των εορτών. Θα έχουμε εικόνα από τις 5 Ιανουαρίου».

Σχετικά με όσους είναι αρνητικοί ή διατηρούν επιφυλάξεις για τον εμβολιασμό, ο κ. Εξαδάχτυλος, δήλωσε «ας είναι αντίθετοι, με τον καιρό θα αναθεωρήσουν».

Για τη δυνητική υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού,  είπε ότι «η συζήτηση είναι πολύ μεγάλη και δεν χωράει σε ένα ναι ή σε ένα όχι. Δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή και θα δημιουργούσε κλίμα μη γόνιμο. Αυτή τη στιγμή το ποσοστό αυτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν είναι επαρκές».

Όπως καθησύχασε «έχουμε απόδοση κόπων αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επιθυμητό σημείο», συμπληρώνοντας πώς τις ημέρες των εορτών «θα πρέπει να μείνουμε με τους ανθρώπους που ζούμε στο ίδιο σπίτι, ώστε να είναι καλές οι πρώτες ημέρες του 2021».

«Τους πρώτους μήνες του 2021 θα είμαστε προσεκτικοί. Με τους εμβολιασμούς θα είμαστε καλά από την Άνοιξη, οπότε σταδιακά θα αλλάζουν οι περιορισμοί, θα χαλαρώνουν», εκτίμησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Παραδέχθηκε, τέλος πως «Όλοι θέλουμε να έχουμε μια φυσιολογική ζωή, αλλά με ασφάλεια. Θα πρέπει να είμαστε και για άλλο χρονικά διάστημα προσεκτικοί».