Skip to main content

Εξαδάκτυλος: Γελοία η ακύρωση των εκλογών στον Ιατρικό Σύλλογο

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Υγείας, τονίζοντας πως για την υπόθεση «θα μιλήσει το δικαστήριο».

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στον ιατρικό κόσμο η απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Μαρτίου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για πραξικόπημα που «οφείλεται στο γεγονός ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν άρεσε στον υπουργό Υγείας», επισημαίνοντας πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Υπογραμμίζει, δε, ότι η παράταξη που κέρδισε εξασφάλισε ποσοστό 62% έναντι του 10% που πήρε η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο HealthReport.gr, ο πρόεδρος του ΠΙΣ και πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε ότι η απόφαση του υπουργού «δείχνει δειλία διότι ποτέ δεν άκουσε τη δική μας άποψη. Ακόμη και αν έπαιρνε μια απόφαση ως δικαστής θα είχε κάθε λόγο να ακούσει και την άλλη άποψη».

Παράλληλα, χαρακτήρισε την απόφαση «διπλά γελοία» καθώς «πρώτον το αποτέλεσμα ήταν 62% με 10%, πολύ πέραν της αμφισβήτησης» και «δεύτερον διότι αναθέτει σε αυτούς που είχαν την ευθύνη των εκλογών που ακυρώνει, να κάνουν τις καινούριες εκλογές».

«Είναι άνανδρη η απόφασή του διότι επιθυμεί ακέφαλο τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο τώρα που καταρρέουν όλα όσα μεγαλεπήβολα είχε προαναγγείλει για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για τον οικογενειακό γιατρό κ.λ.π.» πρόσθεσε και κατέληξε: «Και βεβαίως το δικαστήριο θα μιλήσει γι αυτήν την ιστορία».