Skip to main content

Εξαδάκτυλος: Εάν υπάρξει αυξητική τάση θα συζητηθεί αναθεώρηση των μέτρων (vid)

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εφόσον συνεχίσει η αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού να αναθεωρηθούν τα μέτρα που έχουν ήδη αρθεί.

Προβληματισμό για τα αυξημενα κρούσματα της Τρίτης εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας παράλληλακαι για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό.

O καθηγητής που νοσεί και ο ίδιος από κορωνοϊό, τόνισε ότι πλέον νοσεί ήπια, ενώ «κόλλησε» και η σύζυγός του. Τα δύο παιδιά τους πάντως είναι αρνητικά στον ιό ανέφερε μιλώντας στο Mega.

Για την κολχικίνη που λαμβάνει και ο ίδιος, προειδοποίησε ότι δεν είναι θεραπεία, αλλά απλά μετριάζει τα έντονα συμπτώματα της ασθένειας.

Προβληματισμός για τα 842 κρούσματα

Ο κ. Εξαδάκτυλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα αυξημενα κρούσματα της Τρίτης και συνέστησε τη συνεχή επαγρύπνηση.

«Αν έχει συνέχεια, τότε μπαίνουμε σε μια φάση διαφορετική από αυτή που προσμέναμε», σχολίασε.

Κάθε Τετάρτη αναλύονται τα επιδημιολογικά δεδομένα και κάθε Παρασκευή λαμβάνονται οι αποφάσεις, οπότε ο πρόεδρος του ΠΙΣ ανέφερε ότι πρέπει να περιμένουμε και τα αυριανά δεδομένα.

«Αν η τάση είναι αυξητική, πρέπει να ενεργήσουμε πριν φτάσουμε σε μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων. Η γρήγορη δράση είναι η πιο αποτελεσματική», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο κ. Εξαδάκτυλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εφόσον συνεχίσει η αυξητική τάση, θα γίνει συζήτηση για αναθεώρηση μέτρων που έχουν ήδη αρθεί.