Skip to main content

Εξαδάκτυλος για επίταξη: Να πράξουμε όλοι το καθήκον μας χωρίς δεύτερη σκέψη

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σχολιάζει με ανακοίνωσή του την επίταξη ιδιωτών γιατρών στην Αττική από το υπουργείο Υγείας.

Την επίταξη των 206 συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών κάτω των 60 ετών στην Αττική από το υπουργείο Υγείας σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως αναφέρει, «τις δύσκολες αυτές ώρες που διανύει η χώρα μας λόγω της πανδημίας, πρέπει όλοι μας να πράξουμε το καθήκον μας χωρίς δεύτερη σκέψη και να συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης».

Διαβάστε σχετικά: Επιτάσσονται λόγω πανδημίας ιδιώτες γιατροί - Ποιες ειδικότητες

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Παύλος Καψαμπέλης, είχε χαρακτηρίσει την επιστράτευση λανθασμένη και αχρείαστη καθώς για τον ίδιο δεν μπορεί να έχει διάρκεια μεγαλύτερη της εβδομάδας ή των δέκα ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι  η επίταξη αφορά συνολικά 206 συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς κάτω των 60 ετών, των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική οι οποίοι επιτάσσονται για ένα μήνα. Θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα βαθμίδας Επιμελητή Β', σε νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ και θα δικαιούνται αμοιβής ανάλογης των καθηκόντων τους η οποία θα προσδιοριστεί νομοθετικά.