Skip to main content

Εξαδάκτυλος για Κοτανίδου: Αν είχαμε χάσει τη μπάλα, θα ήμασταν Πορτογαλία

Τις δηλώσεις της διευθύντριας ΜΕΘ του Ευαγγελισμού σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΙΣ ενώ σημείωσε ότι δεν γίνεται να εγκαταληφθεί τώρα η προσπάθεια

Τον κώδωνα του κινδύνου για ακύρωση της μακροσκελούς προσπάθειας έναντι του κορωνοϊού «μέσω διάφορων ενεργειών» έκρουσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της καθηγήτριας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντριας ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστασίας Κοτανίδου.

Η κ. Κοτανίδου δήλωσε ότι πολλές φορές στην Επιτροπή λοιμωξιολόγων έχουν οδηγηθεί σε λάθος αποφάσεις για την πανδημία. Όπως εξήγησε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο OPEN «αν είχαμε χάσει τη μπάλα θα ήμασταν αυτήν την εποχή Πορτογαλία ή Ιταλία». «Για αυτό δεν είναι μια καλή ιδέα να εγκαταλείψουμε τώρα την προσπάθεια και να επανέλθουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες» προσέθεσε σε δραματικούς τόνους.

«Αυτό είναι βέβαιο ότι θα μας οδηγήσει σε μια τεράστια διασπορά. Η άποψη αυτή δεν εκφράζεται μόνο από κάποιους γιατρούς. Σε όλη την κοινωνία υπάρχει αυτή η συζήτηση. Υπάρχει μία συζήτηση για την άρνηση της μάσκας, για τα εμβόλια, η οποία καλλιεργείται στο δημόσιο χώρο σε πολύ μικρό βαθμό, αλλά καλλιεργείται. Αν αυτό κυριαρχήσει θα ανατραπεί ότι έχουμε πετύχει», σχολίασε ο καθηγητής.

Ειδικότερα για την κυρία Κοτανίδου σημείωσε ότι είναι γνωστό ότι δίνει την μάχη από την πρώτη μέρα στην πρώτη γραμμή από μία θέση την οποία τιμά διαρκώς με μία μεγάλη ψυχική ένταση και κόπωση η οποία είναι λογική και αναμενόμενη.