Skip to main content

Εξαδάκτυλος για lockdown στη Σαγκάη:Τα κινεζικά εμβόλια έχουν μικρότερη αποτελεσματικότητα

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σημείωσε ότι το lockdown που εφαρμόζεται στη Σαγκάη δεν πρόκειται να αποδώσει.

Πτωτική τάση έχουν οι περισσότεροι δείκτες στη χώρα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο είπε ότι οι μόνοι δείκτες της πανδημίας που παραμένουν ψηλά είναι οι ημερήσιες απώλειες και οι διασωληνωμένοι.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ πως οι μόνοι δείκτες της πανδημίας που δεν έχουν ακόμη πτωτική τάση είναι οι ημερήσιες απώλειες και οι διασωληνωμένοι.

«Οι περισσότεροι διασωληνωμένοι είναι οι άνω των 60 ετών, εκ των οποίων το 87% των ανθρώπων είναι εμβολιασμένοι και το 13% είναι ανεμβολίαστοι» είπε και πρόσθεσε «πως αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι θα είχαμε 165 διασωληνωμένους και αν ήταν όλοι ανεμβολίαστοι θα είχαμε 1.650 και θα είχε καταρρεύσει το σύστημα».

Το lockdown στη Σαγκάη δεν πρόκειται να αποδώσει

Όσον αφορά το lockdown στη Σαγκάη, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως «ο περισσότερος πληθυσμός είναι εμβολιασμένος με κινεζικά εμβόλια που έχουν μικρότερη αποτελεσματικότητα και διάρκεια απ’ ότι έχουν τα εμβόλια στη χώρα μας και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές και δυτικές χώρες».

Και όπως είπε «η υιοθέτηση αυτής της πολιτικής που θέλει να εκμηδενίσει τον αριθμό των κρουσμάτων απέναντι στην Όμικρον με lockdown δε θα αποδώσει και γι’ αυτό δεν την έχει επιλέξει καμία άλλη χώρα», τονίζει.