Skip to main content

Εξαδάκτυλος: Γιατί ανοίξαμε τα σχολεία-«Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ενηλίκων

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ μιλάει στο e-farmako για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ενηλίκων αλλά και για την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία.

«Ποιος λογικός άνθρωπος θα σταματήσει τη λειτουργία των σχολείων για να προστατευτούν οι άνω των 50 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι και τους οποίους παρακαλούμε από τον Μάιο, νυχθημερόν, να εμβολιαστούν για να προφυλάξουν την υγεία τους», επισημαίνει στο e-farmako o Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση της πανδημίας.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΠΙΣ «προσωπικά δεν μίλησα ούτε μία φορά πριν από τις χτεσινές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων. Ανήκα στους λεγόμενους σκεπτικούς της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.  Από όσα παρουσιάστηκαν μέσα  στην Επιτροπή, από το Πρωτόκολλο κι από τα στοιχεία λειτουργίας το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όλα οδηγούν στο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος τα σχολεία αυτή τη στιγμή να παραμένουν κλειστά».

«Επίσης, για ποιο λόγο να σταματήσουν τα σχολεία, μη τυχόν και απορρυθμιστούν κάποιες άλλες λειτουργίες του κράτους ή των επιχειρήσεων από πολλαπλές νοσήσεις», τονίζει ο κ. Εξαδάκτυλος και προσθέτει: «Πρακτικά γιατί να απορρυθμίσουμε, να καταργήσουμε εμείς από μόνοι μας τη σπουδαιότερη, κατ’ εμέ, λειτουργία μας, για τον πιθανό ενδεχόμενο κίνδυνο να έχουμε απορρυθμίσεις αλλού».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του προέδρου του e-farmako.gr