Skip to main content

Εξαδάκτυλος: Οι 8+1 αιτίες του μεγάλου αριθμού νεκρών από τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου η υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων στη χώρα μας έχει κάνει υπερανθεκτικά τα μικρόβια.

«Δεν είμαστε σε μία γραμμική φάση όπως ήμασταν στην αρχή όταν λέγαμε υπάρχει ιός, κλεινόμαστε στα σπίτια και ξέραμε ποια είναι η επίδραση. Είμαστε έξω τώρα, εκτεθειμένοι στον ιό, με εξάρσεις και υφέσεις και δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις», τονίζει στο e-farmako o Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Αναφερόμενος στο μεγάλο αριθμό νεκρών και ποιες είναι οι αιτίες ο Πρόεδρος του ΠΙΣ προσδιορίζει οκτώ λόγους εκτός του εμβολιασμού και σημειώνει: «μπορεί να πει κανείς να αναφέρει την συννοσηρότητα, την γήρανση του πληθυσμού, την έλλειψη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας την οποία δεν είχε ποτέ οργανωμένη η χώρα, την γρήγορη ανάπτυξη των κρεββατιών Εντατικής Θεραπείας υπό συνθήκες πίεσης, την κόπωση του προσωπικού αφού δύο χρόνια πολεμούμε διαρκώς με αμείωτη σχεδόν ένταση, μπορεί να προσθέσει μια αναθεώρηση των πρωτοκόλλων, την πολυφαρμακία στην οποία δυστυχώς η Ελλάδα είναι πρώτη, να προσθέσει τα υπερανθεκτικά μικρόβια τα οποία δυστυχώς τα έχουμε κληρονομήσει από μία υπερκατανάλωση αντιβιοτικών η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει μειωθεί, αλλά παρόλα αυτά τα απότοκά της τα έχουμε ακόμη». Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ίδιος «όλα αυτά και η συμβολή τους στο ότι 100 άνθρωποι την ημέρα χάνουν τη ζωή τους είναι ίσως ένα 5%. Το 95% έχει να κάνει με το γεγονός το ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν εμβολιάστηκαν».

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr