Skip to main content

Εξαδάκτυλος: Η βρετανική μετάλλαξη φρέναρε την επανεκκίνηση των βρεφονηπιακών

Όπως είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η εύκολη μετάδοση της βρετανικής μετάλλαξης στα παιδιά ήταν τροχοπέδη για το άνοιγμα.

Τους λόγους τους οποίους οδήγησαν στην απόφαση για μη άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών εξήγησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Όπως ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ ο κ. Εξαδάκτυλος η απόφαση αυτή πάρθηκε δεδομένου ότι εκεί δεν μπορούν να τηρηθούν μέτρα ασφαλείας και θα πρέπει να δούμε πρώτα πως θα προχωρήσει η κατάσταση.

Παράλληλα λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η βρετανική μετάλλαξη, που είναι η κυρίαρχη μορφή κορωνοϊού στην Ελλάδα, μεταδίδεται έντονα στα μικρά παιδιά, αναμένεται να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία προτού παρθεί απόφαση για ένα ενδεχόμενο άνοιγμα.

«Συνήθως περιμένουμε δύο εβδομάδες, θα ανοίξουν τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια την Δευτέρα, θα δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πως θα προχωρούμε αλλά και την αποτίμηση όλων των δραστηριοτήτων μας αυτή την εποχή και μετά να κάνουμε αυτό το άνοιγμα. Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά και μας το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας από 15 Μαίου χαλαρώνουν περαιτέρω τα μέτρα» επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων ο κ. Εξαδάκτυλος.