Skip to main content

Εξαδάκτυλος: Με κλειστά σχολεία ήρθε η σταθεροποίηση - Φως στο τούνελ τα εμβόλια

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές αλλά και στην άφιξη των πρώτων εμβολίων στη χώρα μας

Στο ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σημειώνοντας πως μόνο όταν έκλεισαν τα σχολεία υπήρξε σταθεροποίηση στους αριθμούς του κορωνοϊού.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο OPEN, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε: «Μόνο όταν κλείσαμε την εκπαίδευση είδαμε να σταθεροποίεται η κατάσταση...Θα το εξετάσει η Επιτροπή αρχές Ιανουαρίου που θα έχει στοιχεία». Ωστόσο, διευκρίνισε πως «θα υπάρξει προτεραιότητα να ανοίξουν σχολεία όπως κι άλλες δραστηριότητες μετά για να λειτουργήσει η κοινωνία».

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως ο αριθμός των διασωληνωμένων πέφτει αργά αλλά βασανιστικά και πως οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή του ΕΣΥ έχουν αρχίσει να εξαντλούνται «γιατί δουλεύουν πολύ καιρό πάνω από τις δυνατότητές τους». Ωστόσο, σημείωσε πως είναι θετικά κι ευχάριστα οι τελευταίοι αριθμοί για τα κρούσματα που δείχνουν πτώση. Επιπλέον, ανέφερε πως οι γιορτές θα έχουν λογικά μια αρνητική επίδραση στα επιδημιολογικά στοιχεία και πως τα αποτελέσματα θα φανούν έπειτα από 15 - 20 ημέρες.

Όσον αφορά στην άφιξη των πρώτων εμβολίων στη χώρα μας, η οποία και συνέβη αργά το απόγευμα των Χριστουγέννων, ο πρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε πως «τα εμβόλια τώρα είναι πραγματικότητα και το φως στο τούνελ πραγματικό!».