Τετάρτη 21 Απριλίου 2021
x

ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ: ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΟΜΟΥΣ ΜΕ ΙΔΙΟ ΙΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ χαρακτήρισε «τρομακτικά επικίνδυνο» το άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων πριν το Πάσχα - Τις επόμενες μέρες η απόφαση για τα λύκεια

Στην εκτίμηση πως δεν αναμένεται άμεση αποσυμπίεση των δεδομένων της πανδημίας, προχώρησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τοποθέτησε χρονικά την αποσυμπίεση ίσως και πριν τα τέλη Απριλίου υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συνεχιστούν νυχτερινές εκδηλώσεις χιλιάδων ατόμων ή δεν θα δούμε κοσμοπλημμύρα.

Χαρακτήρισε «τρομακτικά επικίνδυνο» το άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων πριν από το Πάσχα. Για τα Λύκεια ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι δεν έχει γίνει ακόμη συζήτηση στην επιτροπή ούτε έχει αποφασιστεί εάν θα ανοίξουν τη Δευτέρα και πρόσθεσε πως πιθανότητα η συνεδρίαση για το θέμα αυτό θα γίνει αύριο Τετάρτη ή την Παρασκευή.

Τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα αλλά μόνο μεταξύ περιοχών με το ίδιο ιικό φορτίο και για όσους διαθέτουν δευτερεύουσα κατοικία, λέγοντας πως κάτι τέτοιο όχι μόνο είναι απολύτως λογικό και αναγκαίο αλλά θα βοηθήσει κιόλας καθώς θα αποσυμπιεστούν οι ανοιχτοί χώροι αστικών κέντρων.

«Σε αυτό μπορούμε να κινηθούμε. Δεν μπορούμε όμως να κινηθούμε όμως από κόκκινες περιοχές προς περιοχές με χαμηλότερα επιδημιολογικά φορτία ή προς τον τουρισμό που είχαμε κάθε Πάσχα στην πατρίδα μας γιατί θα αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα μετά», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ