Skip to main content

Εξαδάκτυλος: Να μπει σε κατ’ οίκον περιορισμό η κ. Γιαμαρέλου

Αντιδράσεις υπήρξαν στην ιατρική κοινότητα της χώρας όταν η Ελένη Γιαμαρέλου πήρε την πρωτοβουλία να ανακοινώσει μόνη της αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού

Σοβαρές αντιδράσεις προκλήθηκαν με τη χθεσινή πρωτοβουλία της λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλου να αναφέρει στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας έφτασαν τα 133, ενώ λίγο αργότερα ο Σωτήρης Τσιόδρας από το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι τα κρούσματα έφτασαν τα 117.

«Σήμερα η κ Γιαμαρέλου αποχώρησε από τη συνεδρίαση της επιτροπής για τον κορωνοϊό πριν τη λήξη της για να κάνει ανακριβείς ανακοινώσεις σε μεγάλο κανάλι πριν τις επίσημες. Μετά και από αυτό πιστεύω ότι πρέπει να περιοριστεί κατ’ οίκον μέχρι Δευτέρας παρουσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά σε έντονο ύφος ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που η λοιμοξιωλόγος ξαναχτυπά κατά την «κρίση του κορωνοϊού», αφού προ ημερών ισχυρίστηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τη Θεία Κοινωνία.

«Το ζήτημα δεν είναι να ασχολούμαστε με την κ. Γιαμαρέλου, αλλά να μείνει ο κόσμος στα σπίτια του. Αυτό είναι η προτεραιότητα μας αυτή τη στιγμή», ανέφερε στην Voria.gr ο κ. Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα λεγόμενα της Ελένης Γιαμαρέλου έχουν προκαλέσει σοβαρή δυσθυμία στον ιατρικό κόσμο της χώρας, ωστόσο η πλειοψηφία των γιατρών επισημαίνει ότι προς το παρόν δεν είναι πρωτεύον κάποια πειθαρχική δίωξη αλλά να υπάρξει ψυχραιμία και υπευθυνότητα για όσο βρίσκεται σε έξαρση ο κορωνοϊός στην Ελλάδα.

Ποια είναι η Ελένη Γιαμαρέλου

Η Ελένη Γιαμαρέλου είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ υπήρξε ειδικευόμενη Βοηθός στην Εσωτερική Παθολογία στη Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Αθηνών την περίοδο 1966-1969.

Αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1969 και έλαβε τίτλο ειδικότητας Παθολογίας, τον Μάιος του 1970.

Υπήρξε πανεπιστημιακή βοηθός στην Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, του Πανεπιστημίου Αθηνών,την περίοδο 1969 -1973.

Έχει πραγματοποιήσει μετεκπαίδευση (1974-1975) στο Πανεπιστήμιο του ILLINOIS-HΠΑ (Abraham Lincoln School of Medicine, Chicago, ILLINOIS) όπως και στην Mayo-Clinic (Rochester-ΗΠΑ) και στο νοσοκομείο Memorial Sloan Kettering (Ν. Υόρκη-ΗΠΑ)