Skip to main content

Εξαδάκτυλος σε Σερβετάλη: Αυτή τη στιγμή έχουμε ντάνιασμα ασθενών στις εντατικές

Έμμεση απάντηση στη δήλωση του Σερβετάλη που αποχώρησε από την παράσταση γιατί δεν ήθελε να παίζει μόνο σε εμβολιασμένο κοινό έδωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ

Τη δική του απάντηση στην δήλωση του Άρη Σερβετάλη, που αποχώρησε από την παράσταση Ρινόκερος γιατί δεν ήθελε να παίζει μόνο σε εμβολιασμένο κοινό, έδωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στον ΣΚΑΪ. Υπενθυμίζουμε ότι ο Άρης Σερβετάλης είχε πει, μεταξύ άλλων: «Αδυνατώ να μετέχω σε ένα πιστοποιημένο ντάνιασμα ανθρώπων»

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ντάνιασμα στις εντατικές. Εδώ και αρκετό καιρό. 500 -600 άνθρωποι ντανιάζονται εκεί. Τα νοσοκομεία που πιέζονται αφόρητα δυσκολεύονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες για τις οποίες είναι προγραμματισμένες. Έχουμε προειδοποίηση από τον ΠΟΥ ότι η Ευρώπη ενδεχομένως να χάσει έως και μισό εκατομμύριο ανθρώπους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα μέτρα προστασίας

Στη συνέχεια ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται από όλους, ώστε να αποφευχθεί το lockdown.

«H κατάσταση διαμορφώνεται από τη συμπεριφορά μας: πρώτο πρέπει να περιορίσουμε τη διασπορά, να φοράμε μάσκες, να αποφεύγουμε τις κοινωνικές συναντήσεις με πολύ κόσμο και να ρατάμε τις αποστάσεις. Εάν εμβολιαστούμε θα περιοριστούν τις επιπτώσεις. Δεν είναι μάταιο να εμβολιαστούμε τώρα» είπε και δήλωσε σίγουρος για ένα πράγμα: «Οι εμβολιασμένοι θα κάνουν πολύ καλύτερες γιορτές από τους ανεμβολίαστους».