Skip to main content

Καμπανάκι Εξαδάκτυλου:Αν η άρση των μέτρων συμβεί πρόωρα τότε θα έχουμε υποτροπή

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλογου Ελλάδος εκτίμησε ότι άρχισαν να εμφανίζονται σημάδια σταθεροποίησης της πανδημίας στη χώρα μας.

Σημάδια σταθεροποίησης της πανδημίας έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στη χώρα μας σύμφωνα με τον πρόεδρος του Ιατρικού Συλλογου Ελλάδος, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο MEGA, παρά τον υψηλό αριθμό διασωληνωμένων που ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΕΟΔΥ, το παρήγορο σημείο είναι ότι ο αριθμός όσων είναι σε ΜΕΘ, είναι υψηλός, ωστόσο δεν είναι όσο ταχύς θα μπορούσε να είναι.

«Από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου οι διασωληνωμένοι από τους 400 πήγαν στους 480, δηλαδή αυξάνονταν 10% την ημέρα. Από τις 18 έως σήμερα, οι διασωληνωμένοι πήγαν απο΄τους 480 στους 560, αυξήθηκαν δηλαδή περίπου 15% σε έξι ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό δείχνει ότι έχουμε μια τιθάσευση του θηρίου, το οποίο παραμένει φουσκωμένο», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα κρούσματα, ο κ Εξαδάκτυλος είπε ότι εφόσον συνεχίσουμε να βλέπουμε τέτοιους αριθμούς, τότε θα μπορέσομε να πούμε ότι μπαίνουμε σε μια φάση σταθεροποίησης, η οποία, όπως τόνισε, ήρθε 10 ημέρες μετά το κλείσιμο όλων των σχολείων.

«Αν η άρση των μέτρων συμβεί πρόωρα τότε θα έχουμε μια υποτροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι για να γίνει αυτό πρέπει τα κρούσματα να φτάσουν σε τριψήφιο αριθμό.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία και για ενδεχόμενο άνοιγμα στις 7 Δεκεμβρίου ο κ . Εξαδάκτυλος είπε οτι αυτή η σκέψη φαντάζει πρόωρη.

Αναφορικά με την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι η πόλη παλεύει στα όρια εδώ και πολλές ημέρες και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να «προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τη διάδοση του ιού καθώς, μόνο έτσι θα δούμε όλα άλλα να μειώνονται».