Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Εξαδάκτυλος: Με ιδιώτες γιατρούς η κλινική Covid του Αγίου Παύλου

«Είναι πιο σημαντικό τα νοσοκομεία να στελεχώνονται με άτομα από τον ιδιωτικό τομέα από το να μην έχουν εμπειρία», είπε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

«Αν και προστίθενται διαρκώς νέοι ιδιώτες γιατροί στο σύστημα, το ζήτημα δεν είναι αριθμητικό αλλά σχετίζεται με την εμπειρία και τις ειδικότητες των γιατρών», σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Διαβάστε σχετικά Θεσσαλονίκη: Σε νοσοκομείο μόνο για περιστατικά covid από σήμερα ο Άγιος Παύλος

«Ήδη ξεκίνησε νέα κλινική Covid στο νοσοκομείο 'Άγιος Παύλος", η οποία στελεχώνεται μόνο με ανθρώπους που προσήλθαν από τον ιδιωτικό τομέα. Είναι πιο σημαντικό αυτό από το να βρεθούν πέντε άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά», τονίζει.

Προσθέτει δε ότι οι εντατικολόγοι της χώρας βρίσκονται υπό τρομακτική πίεση είτε εργάζονται ιδιωτικά είτε στο δημόσιο σύστημα, δεδομένου ότι ο ιδιωτικός τομέας εδώ και μέρες παίρνει περιστατικά non Covid από τον δημόσιο τομέα.

Όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας, εκτιμά ότι «είμαστε στην κορυφή του βουνού», ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι δεν θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις αργότερα.

Ερωτηθείς αν τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι αρκετά, επισημαίνει ότι «δεν λαμβάνονται για να πείσουμε του ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν, αλλά για να τους προστατεύσουμε» τονίζοντας ότι «δεν τους πείθουμε εμείς οι γιατροί, αλλά τους πείθει ο θάνατος».

Για τον περιορισμό της διασποράς πάντως, σημείωσε ότι θα πρέπει όλοι οι πολίτες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, θα πρέπει να φορούν μάσκα και να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό κυρίως με αγνώστους.