Skip to main content

Εξαδάκτυλος: Σοφιστεία να λες ναι στον εμβολιασμό και να μιλάς για εξαναγκασμό

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου πρόταξε για άλλη μια φορά την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας

«Είναι σοφιστεία να κάνεις λόγο για εξαναγκασμό όταν λες ναι στον εμβολιασμό », τόνισε για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Online, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο κ. Εξαδάκτυλος πρόταξε για άλλη μια φορά την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας: «Είναι απαραίτητο να είμαστε εμβολιασμένοι όπως φοράμε γάντια όταν χειρουργούμε».

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, τόνισε πως η μόνη κινητοποίηση που πρέπει να υπάρξει αυτή τη στιγμή είναι να πάνε να εμβολιαστούν.

Σχετικά με τις απόψεις που ακούγονται και είναι αντίθετες στον εμβολιασμό, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε το εξής: «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που η συζήτηση για τον εμβολιασμό ξεφεύγει της λογικής και των στοιχείων της επιστήμης. Αυτή τη στιγμή βγαίνει ένας άνθρωπος και εκφράζει τις απόψεις του για τα εμβόλια χωρίς να έχει επιστημονική γνώση. Αυτό γίνεται κυρίως μέσω του διαδικτύου και διαχέεται στους υπολοίπους.»

Όσον αφορά την τωρινή κατάσταση στα νοσοκομεία δήλωσε πως ο αριθμός των διασωληνομένων και τον νοσηλευομένων είναιι διαχειρίσιμος ο αριθμός των , αισιόδοξο στοιχείο είναι ότι από εβδομάδα θα έχουμε 100.000 εμβολιασμών καθημερινά.

Όπως ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος μας περιμένει ένα πολύπλοκο φθινόπωρο: «Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Θα χτιστεί πρώτα η ανοσία ή θα την προλάβει η εξάπλωση του ιού;».