Skip to main content

Εξαδάκτυλος: Τα πανηγύρια των ΠΑΟΚτσήδων αύξησαν τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Ο συνωστισμός των ΠΑΟΚτσήδων στο Μακεδονία Παλλάς ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον Θ. Εξαδάκτυλο

Τη δική του εξήγηση για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊου στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στους λόγους που έβαλαν τη Θεσσαλονίκη στο επίπεδο «2» του κορωνοϊού, μετά την αύξηση στα νέα καθημερινά κρούσματα κορωνοϊού που παρατηρήθηκε, εξηγώντας ότι για αυτό ευθύνεται ο συνωστισμός πριν δύο εβδομάδες στο Μακεδονία Παλλάς, από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, πριν από το παιγνίδι με την Κρασνοντάρ.

Αρχικά ανέφερε στην τοποθέτηση του: «Χρειάζεται πολλή πιστή στήριξη των τρεχόντων μέτρων διότι θέλουμε την κοινωνία και την οικονομία ανοικτή. Άρα η κυκλοφορία του ιού υπάρχει, θα πρέπει να κοπεί όμως όπου υπάρχει περιττή κυκλοφορία. Η μάσκα προβλέπεται όπου υπάρχει συνωστισμός. Δεν βλέπω τον λόγο να φοράει κάποιος μόνος τη μάσκα έξω. Η Θεσσαλονίκη που είχε ένα πολύ καλό ρεκόρ μέχρι στιγμής χθες (σ.σ. προχθές Πέμπτη) διπλασίασε τα κρούσματα. Τι συνέβη πριν από δυο εβδομάδες; Είχαμε τρελούς πανηγυρισμούς για αθλητικό γεγονός πολύ σημαντικό για την πόλη. Αυτά είναι γεγονότα που έχουν τίμημα. Οι κάθε είδους συνωστισμοί για οποιονδήποτε λόγο δημιουργούν πολύ μεγάλο πρόβλημα».

Για τη συγκέντρωση χιλιάδων ατόμων έξω από το Εφετείο για την καταδίκη της ΧΑ: «Θα το δούμε σε δέκα μέρες και ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι αυτό που προβλέπουμε να δούμε».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός lockdown: «Εξαρτάται από το πώς θα συμπεριφερθούμε. Και υπάρχει και κάτι χειρότερο από το lockdown. Το καθυστερημένο lockdown, το οποίο είναι ακόμη χειρότερο γιατί εκεί κανείς έχει διπλά προβλήματα. Και τα προβλήματα του lockdown, και τα προβλήματα της καθυστέρησης αυτού, που σημαίνει μεγάλη υγειονομική κρίση. Πιστεύω αυτή τη στιγμή πως μπορούμε ακόμα να ανατρέψουμε την κατάσταση αλλά πρέπει να λειτουργήσουμε αποφασισμένοι και αυτόβουλα».