Skip to main content

Εξαδάκτυλος: Τρίτη δόση για όλους όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν την άμυνά τους

«Θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στους ανθρώπους που το επιθυμούν να ενισχύσουν την άμυνά τους», ανέφερε ο o πρόεδρος του ΠΙΣ.

Στην εκτίμηση ότι η τρίτη δόση εμβολίου φαίνεται ότι είναι αναγκαία για όλους μετά τους 8 μήνες προχώρησε σήμερα o πρόεδρος πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στους ανθρώπους που το επιθυμούν να ενισχύσουν την άμυνά τους», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ενώ σημείωσε ότι «βλέπουμε ανθρώπους που εμβολιάστηκαν στην αρχική φάση, αυτή την στιγμή να νοσούν, ακόμα και βαριά».

Αναφορικά με την πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε: «Δεν είδαμε τις κακές προβλέψεις να επαληθεύονται, ότι μόλις επιστρέψουμε από τις διακοπές θα έχουμε μια μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων. Ότι θα είχαμε αριθμούς μεγάλους στα παιδιά το περιμέναμε γιατί κάτω των 12 είναι όλα ανεμβολίαστα και πάνω από 12 είναι λίγα εμβολιασμένα».

Πολλά παιδιά ανιχνεύονται από τα self test και δεν μπαίνουν στις τάξεις και αυτό είναι πολύ θετικό, είπε ο κ. Εξαδάκτυλος. Έρχονται σε επαφή τα παιδιά, οπότε είναι αναμενόμενο να υπάρχουν αρκετά κρούσματα και είναι λιγότερα τα ασυμπτωματικά παιδιά με αυτό το στέλεχος του ιού, τα περισσότερα πλέον έχουν συμπτώματα και νοσούν.

«Τα ήδη υπάρχοντα μέτρα φαίνεται να κρατούν την πανδημία σε ένα επίπεδο διαχειρίσιμο καλά», εκτιμά ο κ. Εξαδάκτυλος, ωστόσο θα πρέπει «τα rapid test να γίνονται με συνέπεια, τα self test να γίνονται σωστά, να γίνεται μία ειλικρινής αποτύπωση του αποτελέσματος και να εμβολιαστούν αυτοί που δεν εμβολιάστηκαν».

«Πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο να πειστούν κι άλλοι. Αν κάποιος κάνει την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω πρόοδος στους εμβολιασμούς και είναι σε θέση που χειρίζεται το πρόβλημα, θα πρέπει να κάνει ισχυρή αυτοκριτική και να δει τι θα κάνει», είπε σε άλλο σημείο.

Ο πρόεδρος του πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου υποστήριξε πως σε όλες τις χώρες που δεν είχαν πάρα πολλά θύματα από τον κορωνοϊό, όπως και στην χώρα μας, υπάρχει μια έντονη αμφισβήτηση στα εμβόλια. Όσο αφορά στον χαμηλό αριθμό εμβολιασμού των παιδιών, σημείωσε πως θα έπρεπε στους παιδίατρους τα εμβόλια να έχουν φτάσει νωρίτερα, αν θέλαμε τα παιδιά μας να ήταν εμβολιασμένα στα σχολεία. «Αυτό θα ξεπεραστεί, γιατί οι απορίες θα λυθούν κατά μόνας από τον παιδίατρο στον οποίο εμπιστεύονται το παιδί τους», σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.