Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021
x

ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ:ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ

«Ίσως θα έπρεπε να δούμε την υποχρεωτικότητα να επεκτείνεται στους ανθρώπους που εργάζονται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς», τόνισε ο πρόδρος του ΠΙΣ.

Στην τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού καθώς και στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε ότι οι μετρήσεις δείχνουν πως η κυτταρική ανοσία ακολουθεί τα αντισώματα άρα η τρίτη δόση είναι απαραίτητη σε όσους έχει μειωθεί η ανοσία καθώς και στους υγειονομικούς που είχαν εμβολιαστεί πρώτοι.

Μάλιστα, τόνισε ότι έχει ήδη καθυστερήσει η τρίτη δόση καθώς το 8μηνο εξαντλείται, ενώ ήδη έχει εξαντληθεί το εξάμηνο ενώ όπως προσέθεσε για την τρίτη δόση η οποία δεν είναι υποχρεωτική, «όταν έχεις μια χαμηλή άμυνα, θα ήταν καλό να το κάνεις», επισημαίνοντας ότι είναι σημαντική η μίξη εμβολίων, καθώς «έχουμε το ίδιο καλή ανοσία, ίσως και ισχυρότερη».

«Υποχρεωτικότητα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως για τους ηλικιωμένους»

Τέλος, ερωτηθείς για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τόνισε πως «δεν είναι μέσο εκβιασμού και δεν πρέπει να το βλέπει έτσι κανείς. Εχει να κάνει με τον κίνδυνο που διατρέχει ένας ανεμβολίαστος καθώς και με τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθεται αυτός που έρχεται σε επαφή μαζί του».

Μάλιστα, προσέθεσε πως «ίσως θα έπρεπε να δούμε την υποχρεωτικότητα να επεκτείνεται στους ανθρώπους που εργάζονται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς διότι τα νήπια και τα βρέφη δεν εμβολιάζονται αλλά μεταδίδουν τη νόσο στο περιβάλλον και την οικογένειά τους. Οπως είναι για τους ηλικιωμένους, το ίδιο να ισχύει και για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ