Skip to main content

Και σε ακτές της Θεσσαλονίκης ψάχνουν τον Μάρτιν - Ξανά στον αέρα αύριο το αεροπλάνο (vid)

Με διασωστικό σκάφος οι εθελοντές του ΟΦΚΑΘ έφθασαν στην Επανομή, το Αγγελοχώρι, την Καλλικράτεια, έως και τις εκβολές του Αξιού ποταμού

Από ακτή σε ακτή αλλά και σε βραχώδεις περιοχές που δεν είναι προσβάσιμες στους λουόμενους συνεχίζονται σήμερα, μετά από 13 ολόκληρα 24ωρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου Μάρτιν Γιοβανόφσκι που αγνοείται μετά την παράσυρση του ιδίου και των δύο φίλων του από θαλάσσια ρεύματα στην παραλία Μύτη του Ποσειδίου στη Χαλκιδική.

Οι εθελοντές διασώστες του ΟΦΚΑΘ έχοντας πλάι τους την οικογένεια του 31χρονου τουρίστα δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να αναζητούν οτιδήποτε μπορεί να ανήκει στον Μάρτιν. Μάλιστα, σήμερα οι έρευνες έφθασαν μέχρι τη Θεσσαλονίκη και τον Θερμαϊκό Κόλπο.

Με διασωστικό σκάφος οι εθελοντές έφθασαν στην Επανομή, το Αγγελοχώρι, την Καλλικράτεια, έως και τις εκβολές του Αξιού ποταμού.

Ο επικεφαλής του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος, μεταφέρει στη Voria.gr την αγωνία που κορυφώνεται καθημερινά στην οικογένεια του 31χρονου. «Η μητέρα του Μάρτιν κάθεται στο λιμάνι και κάθε φορά που βλέπει ένα ψαροκάικο ή ένα σκάφος να πλησιάσει πετάγεται πάνω και περιμένει να ακούσει νέα», τονίζει. 

Οι σημερινές έρευνες έρχονται να προστεθούν στις χθεσινές απόπειρες για τον εντοπισμό του Μάρτιν καθώς μία φωτογραφία με ένα μαγιό που έμοιαζε με αυτό που φορούσε την τελευταία ημέρα πριν την εξαφάνισή του ο 31χρονος οδήγησαν τους διασώστες έως την Κατερίνη.

Όπως προσθέτει ο επικεφαλής του ΟΦΚΑΘ, με το διασωστικό σκάφος οι εθελοντές όργωσαν εχθές την Πιερία φθάνοντας στον Κορινό, στην Πύδνα, στην παραλία της Κατερίνης, στις Αλυκές Κίτρου έως τις εκβολές του Αξιού. 

«Αύριο ο καιρός αναμένεται να είναι καλός και σκοπεύουμε να ανεβάσουμε ξανά αεροπλάνο που θα πετάει μέχρι τον Βόλο και θα γυρίσει πετώντας πάνω από τη Σκόπελο και την Αλόννησο», σημείωσε.