Skip to main content

Εξαγγελίες Μαγκριώτη για τις υποδομές της Ξάνθης

Βασικές οδικές υποδομές αναγκαίες, όπως τις χαρακτήρισε, για την ανάπτυξη της Ξάνθης, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, κατά την ομιλία του σε συνάντηση των φορέων του νομού.
Βασικές οδικές υποδομές αναγκαίες, όπως τις χαρακτήρισε, για την ανάπτυξη της Ξάνθης, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, κατά την ομιλία του την Παρασκευή σε συνάντηση των τοπικών φορέων της Ξάνθης.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός διαπίστωσε έλλειμμα υποδομών στο νομό Ξάνθης όπως και πριν λίγες μέρες στο νομό Δράμας, όπου είχε περιοδεύσει, σημειώνοντας ότι με τα έργα που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στους δυο αυτούς νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) θα επιτευχθεί μια ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των νομών της δέκατης τρίτης περιφέρειας της χώρας.

Από την αρχή ακόμα της ομιλίας του και απευθυνόμενος στους τοπικούς φορείς ο κ. Μαγκριώτης κατέστησε σαφές πως δεν είναι δυνατόν, τουλάχιστον στα επόμενο πέντε χρόνια, να κατασκευαστεί νέος κάθετος οδικός άξονας που θα ενώνει την Ξάνθη με τη Βουλγαρία καθώς το κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό. Ωστόσο διευκρίνισε ότι το διασυνοριακό πέρασμα Άγιος Κωνσταντίνος - Ζλάτογκραβ, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Νομαρχίας Ξάνθης θα γίνει ένας ασφαλής και λειτουργικός δρόμος μέχρι τα σύνορά του.

Τη χρηματοδότηση της κατασκευής δυο σημαντικών έργων για την κυκλοφορική αποσυμφόρηση της πόλης και την ταχύτερη μετακίνηση των κατοίκων της Ξάνθης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταφορών. Πρόκειται για την ανατολική παράκαμψη της πόλης και την κατασκευή τμήματος 12 χλμ. από τη Σμύνθη ως τον Εχίνο.

Για την παράκαμψη σημείωσε πως δόθηκε εντολή στην Εγνατία Οδό να οριστικοποιήσει τη χάραξή της ώστε να εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες το συντομότερο δυνατόν. Το έργο είναι κόστους εικοσιπέντε εκατομμυρίων ευρώ περίπου και ο υφυπουργός το χαρακτήρισε απόλυτης προτεραιότητας.

Το Τμήμα Σμύνθης - Εχίνου μελετάται από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και παρακολουθείται από την Εγνατία Οδό. Ο υφυπουργός σημείωσε ότι μέσα στο 2010 θα υπάρχει μελετητική ωριμότητα και θα δημοπρατηθεί με συνολικό προϋπολογισμό πενήντα εκατομμυρίων ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υφυπουργός και στο Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας που θα υλοποιηθεί από το Υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μελετά και θα χρηματοδοτεί απαραίτητες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο περιφερειακό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της χώρας. Τόνισε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια δόθηκε βαρύτητα στο εθνικό δίκτυο με αποτέλεσμα το δευτερεύον οδικό δίκτυο να παρουσιάζει προβλήματα συντήρησης. Στο πρόβλημα αυτό δίνεται λύση μέσω του προγράμματος ενώ κι εδώ η Εγνατία Οδός θα αναλάβει επιτελικά όλες τις μελέτες.

Αναφερόμενος στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος ο υφυπουργός σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνε ένας σωστός και ορθολογικός σχεδιασμός. «Με δεδομένο», τόνισε, «ότι κοντά στην Ξάνθη υπάρχουν δυο ακόμα μεγάλα και σημαντικά εμπορικά λιμάνια, της Ν. Καρβάλης στην Καβάλα και της Αλεξανδρούπολης, το λιμάνι του Πόρτο Λάγους θα πρέπει να αξιοποιηθεί με τέτοιο τρόπο που να συμβαδίζει με τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής».
Ι
διαίτερη αναφορά έκανε τέλος ο κ. Μαγκριώτης στην εξυγίανση του ΟΣΕ και στην κατάργηση του σταθμού της Σταυρούπολης. Ο υφυπουργός υπογράμμισε πως υπάρχει ανάγκη ανάπτυξης του σιδηροδρομικού δικτύου καθώς όπως είπε αποτελεί το μέλλον των μεταφορών.

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια», επισήμανε ο κ. Μαγκριώτης, «ακολουθήθηκε μια πολιτική που έδινε βαρύτητα στους οδικούς εθνικούς άξονες. Είμαστε μια χώρα ακροτελεύτια και δυστυχώς το σιδηροδρομικό δίκτυο δεν έχει συνέχεια όπως συμβαίνει σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Το νομοσχέδιο που προωθείται για την εξυγίανση του ΟΣΕ είναι σημαντικό. Αν δε προχωρούσαμε στην κατάρτισή του πάρα πολύ σύντομα δεν θα υπήρχε ΟΣΕ. Στόχος μας είναι να λειτουργεί με στοιχειώδη ανταγωνιστικά δεδομένα και να μειωθεί το χρέος του που κάθε χρόνο ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Δυστυχώς ήταν αναγκαίο να κλείσει ο σταθμός της Σταυρούπολης όπως και άλλοι σταθμοί. Μόνο έτσι θα χτίσουμε το νέο ΟΣΕ. Αν δε λύσουμε τα προβλήματα δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον. Η γραμμή Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης θα συνεχιστεί και παρά το γεγονός ότι είναι ελλειμματική, όπως οι περισσότερες γραμμές του ΟΣΕ, το κράτος θα την ενισχύσει οικονομικά, κατά τα πρότυπα των αγόνων γραμμών στις αερομεταφορές».