Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΤΙΔΑ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η πρώτη δόση που παρέλαβαν οι φαρμακοποιοί ήταν περίπου 50.000 εμβόλια από τον συνεταιρισμό και 50.000 από τις υπόλοιπες φαρμακαποθήκες.

Σε χρόνο ρεκόρ εξαντλήθηκαν τα αντιγριπικά εμβόλια στη Θεσσαλονίκη μία μόλις εβδομαδα μετά την έναρξη των εμβολιασμών στα φαρμακεία.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης «ο αντιγριπικός εμβολιασμός ήδη έχει ξεκινήσει πριν από τις 10 Οκτωβρίου, πάρα την καλοκαιρία και θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου. Αυτή είναι η εμβολιαστική περίοδος» διευκρίνισε ο κ.Ευγενίδης.

«Η πρώτη δόση που παραλάβαμε ήταν περίπου 50.000 εμβόλια από τον συνεταιρισμό και 50.000 από τις υπόλοιπες φαρμακαποθήκες. Ήδη ο μεγαλύτερος αριθμός έχει εξαντληθεί» ανέφερε και επισήμανε ότι «δεν χρειάζεται ο κόσμος να ανησυχεί και να τρέχει από φαρμακείο σε φαρμακείο για να εμβολιαστεί, διότι στα τέλη Οκτωβρίου, δηλαδή τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να προμηθευτούμε τη δεύτερη παρτίδα». Επίσης τόνισε ότι «αν κάποιος έχει ξεχαστεί ή δεν πρόλαβε να κάνει το εμβόλιο θα μπορεί να το κάνει και μετά τη συγκεκριμένη περίοδο για να προφυλαχθεί από τη γρίπη».

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως «τα εμβόλια είναι τριών ειδών και όλα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Έχουν έρθει στη Θεσσαλονίκη περίπου 140.000 εμβόλια στον συνεταιρισμό και περίπου ο ίδιος αριθμός στις υπόλοιπες φαρμακαποθήκες. Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από πέρυσι, αλλά ο αριθμός των εμβολίων δεν είναι ποτέ ικανοποιητικός, διότι κάθε χρόνο πρέπει να εμβολιάζονται περισσότεροι πολίτες».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ